Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 02:52

Σύσταση Νίκα σε Βασιλόπουλο για τη δήλωσή του για το χρόνο έναρξης λειτουργίας της Καλλιρρόης - Ξεκινά το Μάιο

Σύσταση Νίκα σε Βασιλόπουλο για τη δήλωσή του για το χρόνο έναρξης λειτουργίας της Καλλιρρόης - Ξεκινά το Μάιο

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 

Σύσταση στον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, χωρίς να τον κατονομάσει, έκανε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξή για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία ανακοίνωσε ότι η Καλλιρρόη θα ξεκινήσει να υποδέχεται σκουπίδια στις αρχές Μαΐου ίσως και λίγο νωρίτερα. Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Καλαμάτας, απαντώντας σε ερώτηση της Kalamata Journal, ανέφερε ότι η έναρξη λειτουργίας της Καλλιρρόης έχει μεταφερθεί για τον Αύγουστο. Ο περιφερειάρχης χθες σχολίασε σχετικά: “θέλω να παρακαλέσω ιδιαίτερα τους φίλους δημάρχους να μην προβαίνουν σε ανακοινώσεις όσον αφορά στους χρόνους λειτουργίας των μονάδων, διότι δημιουργείται σύγχυση. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες. (...) Η μονάδα διαχείρισης στη Μεσσηνία, στην Καλλιρρόη, θα λειτουργήσει την 1η Μαΐου, συν πλην μία εβδομάδα. Το πιθανότερο πλην μία εβδομάδα, εντός του Απριλίου δηλαδή. Και αυτή κινείται εντός χρονοδιαγράμματος και να μην διαβάζουμε και να μην ακούμε Αύγουστο, Σεπτέμβριο και όλα αυτά τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας. Η όποια καθυστέρηση συνδέεται με τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που είχαμε που επηρέασαν αρνητικά τις εργασίες στο πεδίο”...

Ο περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκας έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη, για τις εξελίξεις στο έργο της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιώργο Αγραφιώτη και τους αντιπεριφερειάρχες Χρήστο Λαμπρόπουλο και Ανδρέα Τσουκαλά. 


Τον Αύγουστο και βλέπουμε θα ανοίξει η Καλλιρρόη για τα απορρίμματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας


Νέα αναβολή για τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη - Και ραδιενεργά απορρίμματα στην Παλαιόχουνη!


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ακόμη στις οφειλές δήμων για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, επαναλβάνοντας ότι το συνολικό ποσό που οφείλουν Δήμοι στην εταιρία ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ και πως πέρασε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την παρακράτηση των οφειλόμενων ποσών. 

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα και τον εκπρόσωπο της ΤΕΡΝΑ Γ. Αγραφιώτη ΕΔΩ