Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 00:16

Η Πελοπόννησος στις Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα

Η Πελοπόννησος στις Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ EUROSTAT ΓΙΑ ΤΟ 2021

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2021 ήταν μεταξύ των πρώτων Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αριθμό νεκρών ύστερα από τροχαία δυστυχήματα, σύμφωνα με τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε. Μάλιστα στις πρώτες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  πίσω όμως από την Πελοπόννησο, ήταν δύο ακόμη Περιφέρειες της Ελλάδας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας…

 

Σύμφωνα με τη Eurostat, στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021 σημειώθηκαν 19.917 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα ή 45 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Πρώτη σε νεκρούς, 159 συγκεκριμένα ήταν η υπερπόντια Γαλλική Περιφέρεια της Γουαδελούπης, ενώ στην ευρωπαϊκή ήπειρο πρώτη Περιφέρεια σε νεκρούς, 133, ήταν η Severozapaden της Βουλγαρίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα πάντα με την Eurostat γιατί η Ελληνική Στατιστική Αρχή δίνει μεγαλύτερο αριθμό,  είχε 109 νεκρούς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 103 και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 89.

Υπήρχαν Περιφέρειες όπου δεν καταγράφηκε κανένας νεκρός σε τροχαίο ατύχημα το 2021 και συγκεκριμένα η Valle d'Aosta/Vallée d'Aoste στη βόρεια Ιταλία (στοιχεία 2020) και η αυτόνομη περιοχή Ciudad de Ceuta στην Ισπανία.

Πάντως η Ελληνική Στατιστική Αρχή έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκαν 64 νεκροί, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγίου 36 και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 49. Ωστόσο στην αναγωγή των νεκρών ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων, ο αριθμός των νεκρών στην Πελοπόννησο ανεβαίνει στους 112,4, στο Νότιο Αιγαίο στους 103,5 και στη Στερεά Ελλάδα στους 88,6.

Σύμφωνα πάντα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το 2021 οι νεκροί στη Μεσσηνία σε τροχαία δυστυχήματα ήταν 17.

Στ.Μ.