Ο Μανώλης Σκαντζός, από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, προτάθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, ως νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εκλέχτηκε στη συνέχεια με 32 ψήφους υπέρ και 2 λευκά, επί 44 παρόντων. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, με 42 ψήφους υπέρ και 2 λευκα, ενώ γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχτηκε ο Γιάννης Σιάτος, από την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη και την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, με τον ίδιο αριθμό ψήφων.
Ο Μανώλης Σκαντζός ήταν πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και στην πρώτη διετία της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου, με πρόταση του πρώην περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα.
Ο νέος περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός, σημείωσε ότι προτείνει τον Μανώλη Σκαντζό για νέο πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου γιατί η συγκεκριμένη θέση πρέπει να καλύπτεται από άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία, με ικανότητα ανάλυσης και συνθέσεων και με συντονιστικές ικανότητες.