Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 07:50

Τα περί συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας ανέβασαν τους τόνους στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δημήτρης Κουτσούλης, Ντίνα Νικολάκου, Μανώλης Μάκαρης Δημήτρης Κουτσούλης, Ντίνα Νικολάκου, Μανώλης Μάκαρης

Οι ανακοινώσεις των παρατάξεων του Πέτρου Τατούλη και του Μανώλη Μάκαρη, ότι στο πλαίσιο της “συνεργασίας” ή της “συνδιαλλαγής” του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία εκλέχτηκε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας ο Δημήτρης Κουτσούλης, προκάλεσαν έντονη αντιπαράθεση στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ να πείσει τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους ότι είναι πολιτική δύναμη που αντιπολιτεύεται τη Νέα Δημοκρατία, η επιλογή της “γαλάζιας” παράταξης της περιφερειακής αρχής του Δημήτρη Πτωχού, να ψηφίσει για αντιπρόεδρο της Επιτροπής Υγείας τον Δημήτρη Κουτσούλη, αντί για τον υποψήφιο της μείζονος μειοψηφίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα, έδωσε ένα ακόμη επιχείρημα σε όσους ισχυρίζονται ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συνεργάζονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου…

 

Ο Δημήτρης Κουτσούλης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είπε για την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, που μίλησε για πολιτική συνδιαλλαγή με την περιφερειακή παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ότι τον κατηγορεί λόγω του πανικού της, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί την ήττα των εκλογών. Επανέλαβε δε τα περί “πολιτικής εμμηνόπαυσης που οδηγούν σε πολιτική υστερία”, ενώ σημείωσε ακόμα ότι η παράταξη του Πέτρου Τατούλη, που τώρα τον κατηγορεί, του ζητούσε να κατέβει στις εκλογές μαζί της και το 2019 και το 2023. 

Για τον Μανώλη Μάκαρη, τον επικεφαλής της παράταξης που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και είχε θέσει και αυτός υποψηφιότητα για αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, ο Δημήτρης Κουτσούλης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση λέγοντας ότι είναι ένας άνθρωπος που έγινε αντιδήμαρχος στο Δήμο Παλλήνης με δήμαρχο υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατία, που στη συνέχεια ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον υποψήφιο Νομάρχη Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Δράκο, ακολούθως παρακαλούσε τον Αντώνη Σαμαρά να τον βάλει υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας, συμμετείχε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. με ομιλητή τον Μάκη Βορίδη, τον οποίο χειροκροτούσε, μετά πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριζε τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα υποστηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Η Ντίνα Νικολάκου απάντησε στον Δημήτρη Κουτσούλη ότι ήταν μια επιλογή του ΠΑΣΟΚ που είχε ως σκοπό όχι την αύξηση της δύναμης του κόμματος στην Περιφέρεια αλλά το να χάσει τις εκλογές ο Πέτρος Τατούλης έστω με τίμημα να τις κερδίσει ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη έχουν εκλεγεί περιφερειακοί σύμβουλοι τέσσερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αντί για δύο που έχει εκλέξει η παράταξη του Δημήτρη Κουτσούλη. Είπε ακόμη η Ντίνα Νικολάκου ότι είναι απίστευτο αυτό που συνέβη, ότι η αδελφή του Δημήτρη Κουτσούλη τηλεφώνησε στον Βαγγέλη Γιαννακούρα και τον απείλησε ότι θα του κάνει μήνυση για όσα έγραψε σχετικά με την εκλογή του αντιπροέδρου της Επιτροπής Υγείας. Τέλος, εξέφρασε τη λύπη της τονίζοντας ότι λίγο πριν τις ευρωεκλογές ο Δημήτρης Κουτσούλης λειτουργεί παλαιοκομματικά και διχαστικά. 

Ο Μανώλης Μάκαρης από την πλευρά του είπε ότι του κάνει εντύπωση η έρευνα που έκανε ο Δημήτρης Κουτσούλης για την πορεία του στα κοινά και την πολιτική και υπογράμμισε ότι είναι υπερήφανος γι’ αυτή. Κάλεσε τον Δημήτρη Κουτσούλη να επιλέξει αν τελικά είναι με την αντιπολίτευση ή με τη συμπολίτευση, ενώ ανταπέδωσε τα πυρά σημειώνοντας ότι πριν από τις εκλογές τον επισκέφθηκε στην Καλαμάτα και του ζήτησε να συνεργαστούν επειδή δεν μπορούσε να κλείσει το ψηφοδέλτιό του και ότι παζάρευε δεξιά και αριστερά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας διερωτήθηκε με ποια κριτήρια η περιφερειακή παράταξη της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να ψηφίσει για αντιπρόεδρο της Επιτροπής Υγείας τον Δημήτρη Κουτσούλη και όχι τον ίδιο, παρότι εκπροσωπεί τη μείζονα μειοψηφία, έχει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία και ως γιατρός γνωρίζει πολύ καλά τον τομέα της υγείας. Επίσης κατήγγειλε ότι η αδελφή του Δημήτρη Κουτσούλη τον πήρε τηλέφωνο και τον απείλησε ότι εάν δεν κατεβάσει μια ανάρτηση που είχε κάνει στο διαδίκτυο θα του έκανε μήνυση και διερωτήθηκε τι θα έπρεπε να κάνει η δική του παράταξη για την αναφορά του Δημήτρη Κουτσούλη ότι η παράταξη Τατούλη είναι διεφθαρμένη, η οποία μάλιστα, όπως ανέφερε, έγινε ενώπιον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και 200 ακόμη ανθρώπων. 

Τέλος, ο Γιάννης Κελάρης, από τη Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε ότι αντιπρόεδρος έπρεπε να εκλεγεί ο Βαγγέλης Γιαννακούρας γιατί εκπροσωπεί τη μείζονα αντιπολίτευση. Πέρα από αυτό όμως υπογράμμισε ότι η αντιπαράθεση που γίνεται αφορά ενδοαστικές αντιθέσεις και γίνεται για να κρύψει τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. 

Στ.Μ.