Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνει: “Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τη στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αξιοποίηση των πόρων της Πολιτικής Συνοχής, δίνοντας έμφαση στην επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, καθώς και στη σημασία των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, των έργων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και των στοχευμένων παρεμβάσεων με αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα αποτελέσματα που ήδη καταγράφει το Πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται σε υψηλή θέση πανελλαδικά ως προς την πρόοδο και την απορρόφηση, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι κατά την υλοποίηση των έργων, με στόχο τη διαμόρφωση ρεαλιστικών και τεκμηριωμένων προτάσεων για νέες δράσεις.
Ο κ. De Michelis εξήρε τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει σε περιφερειακό επίπεδο, επισημαίνοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Περιφέρειας και των τοπικών φορέων, ώστε οι ευρωπαϊκοί πόροι να μεταφράζονται σε απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες.
O στρατηγικός διάλογος στο γραφείο του Περιφερειάρχη αποτέλεσε τον θεσμικό πυρήνα μιας επίσκεψης που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με φορείς και δικαιούχους του Προγράμματος, καθώς και επιτόπιες επισκέψεις σε συγχρηματοδοτούμενα έργα στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της υγείας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, αναδεικνύοντας στην πράξη τη συμβολή της Πολιτικής Συνοχής στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου”.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004