Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 02:39

Πήρε πάλι μπροστά το έργο της προστασίας της ακτογραμμής στο Ακρογιάλι

Πήρε πάλι μπροστά το έργο της προστασίας της ακτογραμμής στο Ακρογιάλι

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Π. ΑΛΕΥΡΑ
Ξανάρχισαν, με εντατικούς ρυθμούς, οι εργασίες για την αντιδιαβρωτική προστασία της ακτής του Ακρογιαλίου, οι οποίες είχαν διακοπεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για να μην διαταραχθεί η τουριστική κίνηση. Ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, επισκέφθηκε το έργο και έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε…

Οι εργασίες εξελίσσονται σε δύο μέτωπα, στη συνέχιση της προσάμμωσης της ακτής, η οποία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς και στην ολοκλήρωση του 5ου προβόλου. Σημειώνεται ότι τρεις πρόβολοι έχουν ήδη ολοκληρωθεί, άλλοι δύο έχουν ξεκινήσει, ενώ συνολικά οι πρόβολοι στο Ακρογιάλι θα είναι επτά.
Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 4,85 εκατ. ευρώ και η συμβατική προθεσμία για την αποπεράτωση των εργασιών είναι η 15η Νοέμβρη. Ο κ. Αλευράς είπε ότι μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα έχουν ολοκληρωθεί οι πιο ευαίσθητες και δύσκολες εργασίες, άφησε όμως να εννοηθεί ότι το σύνολο του έργου δεν θα έχει τελειώσει και πιθανότατα θα χρειαστεί να δοθεί παράταση.
Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι εξελίσσεται αντίστοιχο έργο στη Μικρά Μαντίνεια, ενώ έχει υποβληθεί για αξιολόγηση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή ο φάκελος προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ ανάλογες εργασίες στην Παλιόχωρα, το Αρχοντικό και την Αβία.
Στ.Μ.