Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 14:22

Ο νέος γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Καλαμάτα

Ο Γιώργος Διδασκάλου δέχεται το δώρο του αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά Ο Γιώργος Διδασκάλου δέχεται το δώρο του αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Προτεραιότητα έχουν οι εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων για να ξεκινήσουν έργα και να βελτιωθούν οι απορροφήσεις, καθώς και οι μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις. Αυτό είπε ο νέος γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Γιώργος Διδασκάλου, που επισκέπτεται τη Μεσσηνία…

Ο Γιώργος Διδασκάλου το πρωί επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, ακολούθως τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, άλλες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μετά το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Ο Παναγιώτης Αλευράς αφού τον καλωσόρισε του μίλησε για σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της έγκρισης των περιβαλλοντικών μελετών των έργων, με αποτέλεσμα αυτά να καθυστερήσουν να ξεκινήσουν και κατά συνέπεια να καθυστερούν και οι απορροφήσεις πόρων. Επίσης του μίλησε για «αφάνταστη κωλυσιεργία» σε ό,τι αφορά τη χορήγηση αδειών γεωτρήσεων, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει και δύο χρόνια.
Ο Γιώργος Διδασκάλου απάντησε ότι για τις εγκρίσεις των περιβαλλοντικών μελετών των έργων θα αξιοποιηθούν οι μηχανικοί του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Υπηρεσία που είχε καταργηθεί και επανασυστάθηκε. Για τις άδειες των γεωτρήσεων είπε ότι υπάρχουν μόλις τρεις υπάλληλοι που καλούνται να χειριστούν περίπου 50.000 αιτήσεις. Όπως τόνισε, είναι αδύνατο να βγει ένας τέτοιος φόρτος δουλειάς, γι’ αυτό και σχεδιάζεται μια νέα διαδικασία εγκρίσεων αδειών.
Στ.Μ.