Παρασκευή, 23 Μαϊος 2014 21:27

«Κυβέρνηση-Τατούλης ενιαίο σύστημα ντροπής και διαπλοκής»

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 
Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι ακριβώς συμβαίνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διαγωνισμούς για τη διαχείριση των σκουπιδιών, ανάμεσά τους και το διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο ένας χαρακτηρίζει ψεύτη τον άλλο και η υπόθεση αποτελεί κύριο θέμα της προεκλογικής διαμάχης… 

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 
Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι ακριβώς συμβαίνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διαγωνισμούς για τη διαχείριση των σκουπιδιών, ανάμεσά τους και το διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο ένας χαρακτηρίζει ψεύτη τον άλλο και η υπόθεση αποτελεί κύριο θέμα της προεκλογικής διαμάχης...

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης υποστηρίζουν ότι η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έργο της διαχείρισης έχει «παγώσει» μέχρι να ερευνηθεί  εάν παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Από την άλλη, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο υπουργός Περιβάλλοντος, ο υπουργός Ανάπτυξης αλλά και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα απαντούν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς.
Επανέρχεται όμως ο Οδυσσέας Βουδούρης και σε σημερινή ανακοίνωση του συνδυασμού του, «Πελοπόννησος Πρώτα», τονίζονται τα εξής:
«Μετά τον υπουργό κ. Χατζηδάκη και τον απερχόμενο Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, εμφανίσθηκε και ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης για να αναμασήσει τα ίδια ασύστολα ψέματα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Συνεχίζουν και οι 3 «υπεύθυνοι» να παραποιούν τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι δήθεν η ΕΕ έχει αποφανθεί για την καταγγελία που έχει κατατεθεί. Για ακόμη μια φορά ξεκαθαρίζουμε ότι η απάντηση της ΕΕ την οποία επικαλούνται, αφορά σε διαφορετική καταγγελία που είχε κατατεθεί στην Α΄ φάση του διαγωνισμού (αφορούσε στις οδηγίες 2004/18 και 85/337, σε ζητήματα σχετικά με τον κύριο του έργου και το θέμα της ιδιωτικής χωροθέτησης).
Οι επίμαχες καταγγελίες για την μη τήρηση των Περιβαλλοντικών Όρων και για την «ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα απορριμμάτων» (αφορούν στην οδηγία 2008/98/ΕΚ) που κατατέθηκαν στην εξέλιξη της Β2 φάσης του διαγωνισμού, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ.
Κυβέρνηση και Τατούλης βρίσκονται σε δεινή θέση γι’ αυτό και με μια «καρμπόν» ανακοίνωση που διοχετεύθηκε και διακινείται από χθες, επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο.
Δεν απαντούν συγκεκριμένα, παραπλανούν επικαλούμενοι ένα άσχετο ευρωπαϊκό έγγραφο. Ταυτόχρονα προσπαθούν να φοβίσουν την κοινωνία της Πελοποννήσου, επικαλούμενοι τα πρόστιμα και τις ποινές που έρχονται από την Ευρώπη, προσπαθώντας να αποκρύψουν όμως ότι ο κίνδυνος αυτός ανακάμπτει εξ αιτίας της δικής τους ανικανότητας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αυτόκλητος συνήγορος του κ.  Τατούλη, ο κ. Μανιάτης αυτοδιαψεύδεται. Θυμίζουμε ότι στις 31/10/2013 είχε δεσμευτεί: «Τέρμα η μεταφορά των σκουπιδιών της Τρίπολης και της Ερμιονίδας στην Φυλή» και άνοιγε δήθεν το δρόμο για τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Στις 21/3/2014 ελήφθη απόφαση για συνέχιση εναπόθεσης 6.000 τόνων απορριμμάτων των δύο δήμων στην Φυλή, δίχως χρονικό ορίζοντα, στέλνοντας τη δέσμευση Μανιάτη στη ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ…
Βιάζονταν πολύ να προλάβουν τις προθεσμίες υπογραφής της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ, γι’ αυτό το «πρωτοποριακό», το «πιλοτικό για όλη τη χώρα», το «υπερσύγχρονο» μεγάλο έργο, όπως κόμπαζαν δημοσίως. Κι όμως καθυστερούν επί μήνες να εγκρίνουν τους Περιβαλλοντικούς όρους. Έχουν περάσει ήδη 2 μήνες από τότε που οι ίδιοι έλεγαν πως είχαν πέσει οι υπογραφές. Μήνες τώρα οι Περιβαλλοντικοί Όροι βρίσκονται στο… τελικό στάδιο! Κι ωστόσο «ξηλώθηκε» ένα κομμάτι της υπηρεσιακής ιεραρχίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, διότι δεν… συνεμορφώθη για τις υπογραφές.
Η υπόθεση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου αποκαλύπτει πως κυβέρνηση και Τατούλης λειτουργούν ως ένα ενιαίο Σύστημα Ντροπής και Διαπλοκής. Ο κατήφορός τους συνεχίζεται...
Μοναδικό τους μέλημα είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, οι οποίοι τώρα τους εγκαλούν και τους «στολίζουν» ως ανίκανους να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.
Η διαχείριση τέτοιων κορυφαίων θεμάτων δημόσιου συμφέροντος απαιτεί διαφάνεια, συμμετοχή, αξιοπιστία, γνώση και αποτελεσματικότητα. Τίποτα από αυτά δεν διαθέτει το σύστημα Τατούλη. Την Κυριακή η Πελοπόννησος να γυρίσει σελίδα!».