Πέμπτη, 29 Μαϊος 2014 15:40

Γερμανοί επιχειρηματίες του τουρισμού στην περιοχή μας

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ 
Τα τουριστικά αξιοθέατα και τις υποδομές της Μεσσηνίας γνωρίζουν 15 στελέχη γερμανικών φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιούν «ταξίδι εξοικείωσης» στην περιοχή μας και τους οποίους υποδέχθηκαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ένωση Ξενοδόχων…

 

 

 

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ 
Τα τουριστικά αξιοθέατα και τις υποδομές της Μεσσηνίας γνωρίζουν 15 στελέχη γερμανικών φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιούν «ταξίδι εξοικείωσης» στην περιοχή μας και τους οποίους υποδέχθηκαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ένωση Ξενοδόχων…

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, το «ταξίδι εξοικείωσης» έχει διοργανώσει το γερμανικό ίδρυμα Willy Scharnow-Stiftung fόr Touristik, που σκοπό έχει την εκπαίδευση των γερμανικών τουριστικών φορέων και πρακτόρων. Στόχος των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με την περιοχή, τα αξιοθέατα και τις τουριστικές υποδομές.
Η περιφέρεια τονίζει ότι «αντίστοιχα προγράμματα διενεργούνται σε σημαντικούς προορισμούς διεθνώς, και η επιλογή της Μεσσηνίας αποτελεί ένα ακόμη δείγμα για την ανάπτυξη που εμφανίζει ο προορισμός της Πελοποννήσου.
Την αντιπροσωπεία των Γερμανικών τουριστικών φορέων και πρακτόρων υποδέχθηκε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Σπύρος Λαγωνικάκος  που συνδιοργανώνουν το ταξίδι εξοικείωσης. Η κα. Νικολάκου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη Μεσσηνία και τους παρουσίασε τον προορισμό προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα λεύκωμα της Πελοποννήσου στα Γερμανικά καθώς και 2 φυλλάδια με πληροφορίες για τον προορισμό και τα προϊόντα της Πελοποννήσου. Τους ενημέρωσε επίσης για τις περιοχές της Μεσσηνίας που θα γνωρίσουν της επόμενες ημέρες όπως η πόλη της Καλαμάτας, η Αρχαία Μεσσήνη, η Πύλος, η Κυπαρισσία και η Μάνη αλλά και αρχαιολογικούς χώρους ευρύτερα της Πελοποννήσου όπως η Αρχαία Ολυμπία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Πελοποννησιακή γαστρονομία από τα γεύματα που θα τους προσφέρουν οι κατά τόπους σύλλογοι επαγγελματιών τουριστικών επιχειρήσεων και υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την προβολή και προώθηση του προορισμού, μια προσπάθεια η οποία δεν έχει ανακοπεί στο ελάχιστο από τη διαδικασία των εκλογών. Πέραν των εβδομάδων δράσεων προβολής σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως Λονδίνο, Βιέννη, Μόναχο, Ντύσελντορφ των νέων πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που έλαβαν μέρος το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί fam trip με 15 διεθνή στελέχη αγροτουριστικών επιχειρήσεων, με 25 Πολωνούς τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, ενώ, μετά την ομάδα των Γερμανών, ακολουθούν 2 γκρουπ Σλοβένων επαγγελματιών τουρισμού. Ο προορισμός  «Πελοπόννησος» έχει γίνει πλέον μόδα με συντονισμένες δράσεις και συνέργιες σημείωσε η κα. Νικολάκου. Η Πελοπόννησος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΣΕΤΕ παρουσιάζει σημαντική αύξηση των προγραμματισμένων θέσεων από το εξωτερικό του αεροδρομίου της Καλαμάτας, που αγγίζει το μεγαλύτερο ποσοστό της χώρας 122%, με 172.956 το 2014 έναντι 77.864 το 2013 με τις πτήσεις γραμμής να αποτελούν το 74% έναντι των πτήσεων charter που αποτελούν το 26%. Η Πελοπόννησος και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα είναι και το 2014 πρωταγωνιστές της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας».