Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 00:00

"Βόμβες" φαίνεται ότι κρύβει η υπόθεση υπαλλήλου με πλαστό απολυτήριο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που φέρεται να είχε προσληφθεί με πλαστό τίτλο σπουδών και η οποία αναζητείται, φέρεται επίσης, σύμφωνα με «προφορικές αναφορές» επαγγελματιών, να έχει διαπράξει και άλλες παράνομες πράξεις οικονομικού αντικειμένου…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που φέρεται να είχε προσληφθεί με πλαστό τίτλο σπουδών και η οποία αναζητείται, φέρεται επίσης, σύμφωνα με «προφορικές αναφορές» επαγγελματιών, να έχει διαπράξει και άλλες παράνομες πράξεις οικονομικού αντικειμένου…

Σε δηλώσεις που έκαναν αργά το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, τόνισαν ότι η υπόθεση ερευνάται σε κάθε της πτυχή, ότι ενημερώνεται και ο εισαγγελέας, ενώ διαβεβαίωσαν ότι η διαλεύκανση θα φτάσει κάτω-κάτω.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Kalamatajournal», στο Τμήμα Προμηθειών όπου εργαζόταν η συγκεκριμένη υπάλληλος φέρεται να έχουν εξαργυρωθεί παρανόμως εγγυητικές επιστολές δεκάδων χιλιάδων ευρών, που πιθανόν να ξεπερνούν και τις 100.000 ευρώ. Υπό έρευνα βρίσκεται και το κατά πόσο η παράνομη εξαργύρωση μπορεί να συνδέεται ενδεχομένως με τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Καλαμάτας ή το Ταμείο Παρακαθηκών και Δανείων, δηλαδή αν η Υπηρεσία αυτή εξαργύρωνε παράνομα τις εγγυητικές επιστολές.
«Μετά την αιφνίδια αποχώρηση και παραίτηση της υπαλλήλου, που φάνηκε ότι έχει πρόβλημα στην εγκυρότητα του τίτλου σπουδών, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει και θέματα υπηρεσιακά. Από χθες διαφαίνεται ότι ενδεχομένως να υπάρχει λίγο μεγαλύτερο θέμα απ’ ό,τι υπολογίζαμε», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ενώ οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς διαβεβαίωσαν ότι η βούληση προσωπικά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, των ιδίων και όλης της Περιφέρειας είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η κ. Αλειφέρη σημείωσε ότι «από την αρχή της αιφνίδιας παραίτησης είχαμε ήδη συστήσει επιτροπή αποτελούμενη από διευθυντές ανεξάρτητων Υπηρεσιών της Υπηρεσίας που υπηρετούσε η συγκεκριμένη υπάλληλος. Επιτροπή απογραφής όλων των στοιχείων και των εγγράφων και των φακέλων και των υπαρχόντων εντός του γραφείου της και επειδή το συγκεκριμένο Τμήμα είναι πολύ κρίσιμο, Το Τμήμα Προμηθειών -που έχει ιδιαίτερο αντικείμενο και νευραλγικό και έχει και ιδιαίτερο οικονομικό αντικείμενο- βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της απογραφής».
Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας σημείωσε ότι σήμερα την επισκέφθηκαν επαγγελματίες, εννοώντας ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί που έχουν αναλάβει το έργο της μεταφοράς των μαθητών, οι οποίοι της έκαναν «προφορικές αναφορές» για την υπόθεση. Όπως πρόσθεσε, «εμείς, με μόνες τις προφορικές αναφορές, έχουμε ήδη κινηθεί και να είναι όλοι βέβαιοι ότι τίποτα δεν θα μείνει κρυφό και θα γίνουν έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα».
Ανακοίνωσε επίσης ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει υπηρεσιακή αναδιάρθρωση στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, «προκειμένου σε κανέναν να μην αφήνεται ουδεμία υπόνοια ότι αφήνονται περιθώρια κάποιος οποιοσδήποτε να καλύπτει κάποιον ή κάτι τέτοιο».
Τέλος διαβεβαίωσε ότι οι Υπηρεσίες «θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα για όλους τους πολίτες και για όλα τα έργα και εργασίες που έκαναν το αρμόδιο τμήμα και οι Διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα εξακολουθήσουν να ανταποκρίνονται πλήρως στις υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητές τους».
Οι αντιπεριφερειάρχες διευκρίνισαν επίσης ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν συνδέεται με τα όποια προβλήματα, τα οποία υποστήριξαν ότι είναι πολύ λίγα, της φετινής μεταφοράς των μαθητών, για το λόγο ότι φέτος έχει γίνει καινούργιος διαγωνισμός ενώ στο πλαίσιο του διαγωνισμού γίνονται διαπραγματεύσεις με τους επαγγελματίες μεταφορείς που συνεχίζονται.
Στ.Μ.