Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 00:00

«Επιβραβεύεται ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για τον τουρισμό»

«Επιβραβεύεται ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για τον τουρισμό»

ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ 
Τις προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του τουρισμού και την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, υπερασπίζεται η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για τα θέματα του τουρισμού στη Μεσσηνία, Αντωνία Μπούζα…

ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ 
Τις προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του τουρισμού και την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, υπερασπίζεται η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για τα θέματα του τουρισμού στη Μεσσηνία, Αντωνία Μπούζα…

Υποστηρίζει ότι η κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι αποτέλεσμα και των ενεργειών της περιφερειακής αρχής και ειδικότερα τονίζει: «Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας συνεχίζει την ανοδική του πορεία, δίνοντας σε όλη την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία ειδικότερα, την αναγκαία δυναμική της τουριστικής ανάπτυξης. Το πρώτο 10μηνο του 2014 οι επισκέπτες στη Μεσσηνία έφτασαν τους 100.000 μόνο από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ο αριθμός αυτός είναι πρωτόγνωρος για την περιοχή μας και αναλογικά έφερε το αεροδρόμιο Καλαμάτας, πρώτο στην Ελλάδα σε ποσοστιαία αύξηση επισκεπτών. Οι ανακοινώσεις του ΣΕΤΕ, επιβραβεύουν τον περιφερειακό σχεδιασμό και την επιτυχή στόχευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με την απαιτούμενη δυναμική και με σχέδιο, προβλήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Μοριά, έγιναν οι απαιτούμενες συνεργασίες, ενώ κορυφαίες εταιρείες, Ελληνικές και ξένες, στον τομέα των αερομεταφορών, ύστερα από την παρέμβαση  της Περιφέρειας, στηρίζουν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και συνεχίζουν να το εντάσσουν στους σχεδιασμούς τους και για την επόμενη περίοδο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχοντας την ευθύνη της ολοκληρωμένης τουριστικής προβολής και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, σχεδιάζει και υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προκειμένου να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την τουριστική  άνοδο και να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πολυποίκιλου και προικισμένου Πελοποννησιακού τοπίου. Συγχρόνως, δρομολογείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η αναβάθμιση του Αερολιμένα Καλαμάτας, τόσο σε κτιριακές εγκαταστάσεις και λειτουργικές διευκολύνσεις, όσο και στην επέκταση του χώρου στάθμευσης κλπ αναγκών.
Πρόσφατα συμμετείχαμε στην World Travel Market στο Λονδίνο, εκεί που χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου τουρισμού. Εκεί η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ξεχώρισε, διότι η μεγάλη επιτυχία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να διεκδικήσει και να πετύχει τη διοργάνωση του συνεδρίου του Α.Β.Τ.Α., στη Μεσσηνία, ήταν το σημαντικότερο γεγονός για τη Χώρα μας και αναφερθη ειδικά από την υπουργό τουρισμού κα Κεφαλογιάννη.
Η Βρετανική τουριστική επιχειρηματικότητα, δια στόματος του προέδρου του Α.Β.Τ.Α. κ Νόελ Ιωσηφίδη, βλέπει θετικά τις εξελίξεις στην Πελοπόννησο και αυτό μεταφράζεται σε άνοδο στις προκρατήσεις για το 2015.
Επειδή πολλάκις στον τόπο μας, κυριαρχούν μίζερες σκέψεις από διάφορα κέντρα που επιχειρούν είτε να διαστρεβλώσουν αλήθειες, είτε να υποβαθμίσουν σημαντικά γεγονότα, επιβάλλεται να αναθεωρηθούν συμπεριφορές και οι δήθεν αναλυτές, να αντιληφθούν ότι σε μια νοήμονα κοινωνία, το άσπρο δεν γίνεται ποτέ μαύρο.
Στον τόπο μας, όλοι γνωρίζουν πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καταφέρει, τόσο η Πελοπόννησος, όσο και η Μεσσηνία να αναδειχθούν στον ανταγωνιστικό τομέα του τουρισμού, με θετικά αποτελέσματα στην οικονομία στην απασχόληση και στις μεταφορές».