Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 00:00

Κατηγορούν τον Πέτρο Τατούλη για αντιδημοκρατικό εκτροχιασμό

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ «ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥΣ» 
Ουσιαστικά διαλύθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν και οι έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, διαμαρτυρόμενες για τη στάση και την πρακτική της περιφερειακής αρχής και του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, που μίλησε για «χουλιγκάνους»!...

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ «ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥΣ» 
Ουσιαστικά διαλύθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν και οι έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, διαμαρτυρόμενες για τη στάση και την πρακτική της περιφερειακής αρχής και του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, που μίλησε για «χουλιγκάνους»!...

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι περιφερειακές παρατάξεις του Οδυσσέα Βουδούρη «Πελοπόννησος Πρώτα», του Γιώργου Δέδε «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», του Γιάννη Μανώλη «Πελοποννησιακή Ένωση» και της Δήμητρας Λυμπεροπούλου «Πελοπόννησος Οικολογική» καταγγέλλουν τον περιφερειάρχη και υποστηρίζουν ότι με την πρακτική του προσπαθεί να απαξιώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να υποβαθμίσει τον θεσμικό έλεγχο και ρόλο των μειοψηφιών.
Η δήλωση δεν προσυπογράφεται από τη Λαϊκή Συσπείρωση (Νίκος Γόντικας) και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μωριά (Παναγιώτης Κάτσαρης), καθώς και την παράταξη που στηρίζει η Χρυσή Αυγή.
Η κοινή ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στην προσφιλή τακτική των ύβρεων και των χαρακτηρισμών κατέφυγε για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης, κ. Τατούλης, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (24/11/2014), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταφέρει την ατμόσφαιρα της «κερκίδας» στο συλλογικό όργανο. Με μια αψυχολόγητη και ανεύθυνη τοποθέτησή του δυναμίτισε την -μέχρι εκείνη στιγμή απόλυτα ήρεμη- συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντας ως «χουλιγκάνους» τα στελέχη της αντιπολίτευσης, αναγκάζοντας σύσσωμη την αντιπολίτευση να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.
Η χθεσινή επίθεση αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε μια σειρά συστηματικών υβριστικών επιθέσεων, κατά της αντιπολίτευσης, που στην γκάμα της περιλαμβάνει όρους και χαρακτηρισμούς, όπως «κομμουνιστοσυμμορίτες», «λούμπεν», «φασιστοειδή», κ.ά.
Καταγγέλλουμε στο λαό της Πελοποννήσου αυτή την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη, που στόχο έχει να υποβαθμίσει, να αποδυναμώσει και εν τέλει να απαξιώσει το κορυφαίο αιρετό όργανο της Περιφέρειας, ώστε να μην ελέγχονται ο τρόπος και οι μέθοδοι άσκησης της εξουσίας που ο ίδιος προσπαθεί να επιβάλλει.
Τον καταλαβαίνουμε! Η πολιτική του απραξία και τα συσσωρευμένα άλυτα προβλήματα της Πελοποννήσου τον παρασύρουν σε πρακτικές αντιδημοκρατικού εκτροχιασμού. Τα ψέματα, οι φαρισαϊσμοί, τα ποικιλώνυμα τερτίπια και η ακατάσχετη κενολογία φθάνουν στο τέλος τους.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα ασκήσουμε υπεύθυνα τη λειτουργία μας  μέσα και έξω από το συλλογικό όργανο, όπως αυτή απορρέει από το θεσμικό μας ρόλο. «Η σιωπή των αμνών» που ονειρεύεται να επιβάλλει ο κ. Περιφερειάρχης δεν θα περάσει. Η πολιτική εκ μέρους του, των αλαλαγμών και των ύβρεων δεν έχουν καμία θέση στο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορό του.
Έχουμε διαφορετική αντίληψη από τον κ. Τατούλη για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, για την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και για την Δημοκρατία γενικότερα.
Τον παραδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας!
ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
«Πελοπόννησος Πρώτα»
«Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία»
«Πελοποννησιακή Ένωση»
«Πελοπόννησος Οικολογική»