LEONIDAS MPALIKHS
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Κάλεσμα από «Πελοπόννησος Πρώτα» για ενδυνάμωση της παρέμβασής της

Νίκος Πατσαρίνος και Γιώτα Κοζομπόλη Νίκος Πατσαρίνος και Γιώτα Κοζομπόλη

ΚΑΙ ΒΟΛΕΣ ΣΕ ΤΑΤΟΥΛΗ 
Τη βοήθεια των μελών και φίλων της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», ώστε να ξεπερνιούνται τα εμπόδια που στήνει η «αυταρχική» διοίκηση του Πέτρου Τατούλη αλλά και να γίνονται παρεμβάσεις για όλα τα ζητήματα, που να είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της ανάπτυξης του τόπου και όχι υπέρ των «ιδιωτικών συμφερόντων»…

ΚΑΙ ΒΟΛΕΣ ΣΕ ΤΑΤΟΥΛΗ 
Τη βοήθεια των μελών και φίλων της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», ώστε να ξεπερνιούνται τα εμπόδια που στήνει η «αυταρχική» διοίκηση του Πέτρου Τατούλη αλλά και να γίνονται παρεμβάσεις για όλα τα ζητήματα, που να είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της ανάπτυξης του τόπου και όχι υπέρ των «ιδιωτικών συμφερόντων»…

…ζήτησαν, σε εκδήλωση της παράταξης στην Καλαμάτα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Πατσαρίνος και Παναγιώτα Κοζομπόλη.
Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο «REX», όπου ο Νίκος Πατσαρίνος αναφέρθηκε αρχικά στον «Καλλικράτη», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα θεσμικό πλαίσιο που υπηρετεί την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, εισάγει ασφυκτικές διαδικασίες που οδηγούν σε μια αντιδημοκρατική λειτουργία και δημιουργεί ένα «περιφερειαρχοκεντρικό» σύστημα.
Ειδικά για τη διοίκηση του Πέτρου Τατούλη ο περιφερειακός σύμβουλος έκανε λόγο για «αυταρχική και αυτοκρατορική συμπεριφορά», καθώς και για «αδιαφανή λειτουργία», τονίζοντας ότι προκειμένου η παράταξή του να αποκτά πρόσβαση στην πληροφορία που αναζητά αναγκάζεται να απειλεί με προσφυγή στον εισαγγελέα ή να καταφεύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Σε ό,τι αφορά το μέγα ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, ο Νίκος Πατσαρίνος μίλησε για «κατήφορο αλισβερισιών μεταξύ συμφερόντων ιδιωτικών  και της διοίκησης σε επίπεδο Περιφέρειας». Πρόσθεσε όμως ότι αυτά που υποστηρίζει η παράταξή του τα έχουν αντιληφθεί και συνειδητοποιήσει πλέον πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη και δήμαρχοι που όπως παρατήρησε ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, εννοώντας ενδεχομένως το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, που έχει ξεκάθαρα διαφοροποιηθεί από όσα προωθεί η Περιφέρεια, με την υποστήριξη της κυβέρνησης, για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, ο Νίκος Πατσαρίνος υποστήριξε ότι η περιφερειακή αρχή λειτουργεί σαν να μην υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και εξακολουθεί να υλοποιεί έργα που δεν ακουμπούν στις σημερινές κοινωνικές ανάγκες. Επιπλέον μίλησε για «ατασθαλίες», επισημαίνοντας ότι ο OLAF, οργανισμός ελέγχου της διαφάνειας σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται και από ευρωπαϊκούς πόρους, ελέγχει τουλάχιστον δύο έργα της Περιφέρειας.
Ο Νίκος Πατσαρίνος ζήτησε τη συμβολή των μελών και φίλων της περιφερειακής παράταξης, προκειμένου για το νέο ΕΣΠΑ η «Πελοπόννησος Πρώτα» να προτείνει έργα «που να ακουμπούν τα προβλήματα της κοινωνίας και να αποδίδουν τα μεγαλύτερα αποτελέσματα».
Σε ό,τι αφορά το έργο της παράταξής του, αναφέρθηκε στην προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπόνησε ο όμιλος στον οποίο παραχωρήθηκε η διαχείριση των σκουπιδιών, στην παρέμβαση για το ΚΤΕΟ της Κορινθίας, το οποίο σημείωσε ότι προοριζόταν, όπως και τα υπόλοιπα ΚΤΕΟ της Περιφέρειας, για ιδιωτικοποίηση. Μίλησε επίσης για την ακύρωση της εκλογής περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, διότι έπαιρνε έργα της Περιφέρειας! Αναφέρθηκε σε παρέμβαση για το δρόμο Γαργαλιάνων-Ρωμανού, το οποίο τόνισε ότι είναι παράδειγμα κακής διαχείρισης έργου. Ακόμη μίλησε για την παρέμβαση του συνδυασμού για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου, ζήτημα που τόνισε ότι είναι ακόμη ανοιχτό και πρέπει να συνεχιστεί η παρακολούθησή του. Επίσης, είπε ότι ο συνδυασμός θα συνεχίσει την προσπάθεια προκειμένου να αποκαλυφθεί ο ρόλος στελεχών της Περιφέρειας, τα οποία υπογράμμισε ότι ελέγχονται ύστερα από έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Είπε ότι η περιφερειακή αρχή κρατάει στα συρτάρια της αυτές τις υποθέσεις, ενώ επέμεινε ότι πρόκειται για υπαλλήλους που διαπλέκονται με Μέσα Ενημέρωσης, για υπαλλήλους που έχουν κανάλι, κουνούν το δάχτυλο και καταγγέλλουν δημόσιους υπαλλήλους ως διεφθαρμένους. Επιπροσθέτως, μίλησε για την υπόθεση της έπαυλης στο Βασιλίτσι, της παράνομης πρόσβασης πολιτών στην παραλία και άλλων ζητημάτων.
Ο Νίκος Πατσαρίνος αναφέρθηκε πολλές φορές στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι η εκλογή της και η πολιτική της αποτελούν τον άλλο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη τοποθέτηση από την Παναγιώτα Κοζομπόλη, καθώς και με την έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού.
Στ.Μ.