Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 00:00

“Παραφωνίες” στην κυβέρνηση για το σχέδιο Τατούλη με τα σκουπίδια

“Παραφωνίες” στην κυβέρνηση για το σχέδιο Τατούλη με τα σκουπίδια

Ο ΚΟΥΪΚ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ 
Ότι επιθυμεί την ομαλοποίηση των σχέσεών του με την κυβέρνηση, φανερώνουν οι δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, από την πλευρά του, φέρεται να εκφράστηκε θετικά για το σχέδιο της Περιφέρειας όσον αφορά τα σκουπίδια…

 

«Είναι εδραία η πεποίθησή μας ότι μόνο μέσα από ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αλλά και συνεννόηση, μπορούν να προσεγγιστούν τα προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας» δήλωσε ο περιφερειάρχης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια, μετά τη συνάντηση με τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος το βράδυ θα επισκεφθεί την Καλαμάτα και το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα.
Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ακόμη ότι ο κ. Τατούλης «αναφέρθηκε επίσης στο χρονοδιάγραμμα δραστηριοτήτων και επαφών προκειμένου η συνεργασία αυτή να έχει μόνιμο χαρακτήρα και σημείωσε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την περιφερειακή πολιτική σε επίπεδο συνεννόησης και ένωσης δυνάμεων».
Από την πλευρά του ο Τέρνς Κουίκ,  σύμφωνα πάντα με το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, «αναφέρθηκε στα προγράμματα ΕΣΠΑ που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου «σε εξαιρετικά ικανοποιητικό επίπεδο», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, για το θέμα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, αλλά και για την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την επόμενη εβδομάδα.
Ο Υφυπουργός Επικρατείας σημείωσε ακόμη ότι «αν θέλουμε να μιλάμε για συντονισμό κυβερνητικού έργου, αυτός θα πρέπει να ξεκινά από την τοπική αυτοδιοίκηση, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια. Όταν υπάρχει γνώση, καταγραφή και προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων των περιφερειών και των Δήμων, τότε το αποτέλεσμα και για την προσπάθεια που γίνεται σε κεντρικό κρατικό επίπεδο». 
Ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε κοινό σημείο πολιτικού ενδιαφέροντος με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου «την αναγκαιότητα να εδραιωθεί η αναπτυξιακή πρωτοβουλία σε όλα τα επίπεδα, γιατί αυτό θα παράξει θέσεις εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι αυτοί που την έχουν πληρώσει είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία οι προερχόμενοι από το χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και δήλωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους θεσμικούς συνομιλητές, τους εταίρους μας στην Ε.Ε., η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και «θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά πράγματα τα οποία κουβεντιάσαμε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου».