Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 21:28

«Μουσικές της Μεσογείου, μουσικές όλου του κόσμου» στην Τρίπολη

«Μουσικές της Μεσογείου, μουσικές όλου του κόσμου» στην Τρίπολη

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ-ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Η Φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης θα παρουσιάσει αύριο, Πέμπτη, τις δυνατότητές της στο Φεστιβάλ Πελοποννήσου, το μεγάλο μουσικό ραντεβού για τις φιλαρμονικές και τις χορωδίες της Περιφέρειας που λαμβάνει χώρα στην Τρίπολη. Ως απαρχή της καθιέρωσης ενός σημαντικού θεσμού στο τομέα του Πολιτισμού για την Περιφέρεια, χαρακτήρισε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, το Φεστιβάλ Πελοποννήσου ...

Απόψε, στο Φεστιβάλ παρουσιάστηκε η Παιδική – Εφηβική Χορωδία Καλαμάτας - Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνον», του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Το Φεστιβάλ άνοιξε την αυλαία του το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης και θα την κλείσει το Σάββατο με την Έλλη Πασπαλά και τους Underground Youth.
Μεταφέροντας το μήνυμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, η Ντίνα Νικολάκου ανέφερε πως το όραμα του είναι κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες να διοργανώνεται το φεστιβάλ με σκοπό να δίνεται η δυνατότητα στις Χορωδίες και τις Φιλαρμονικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναδεικνύουν το έργο τους.
Συμπλήρωσε δε πως «ο πολιτισμός μπορεί να δώσει απαντήσεις και στην δύσκολη εποχή που περνάμε και οι φιλαρμονικές και χορωδίες των δήμων και των κατά τόπους περιοχών αποτελούν βασική παράμετρο για την ανάπτυξη του πολιτισμού στην Πελοπόννησο, αφού πλέον διαθέτουν και την ανάλογη υποδομή.
Φιλαρμονικές και Χορωδίες, που μέσω του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Πάρνων ΑΕ ανανέωσαν τα μουσικά όργανα και τις στολές τους. Κάτι που όπως ειπώθηκε και από εκπροσώπους των Φιλαρμονικών αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον των μουσικών συνόλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το συνολικό κόστος του έργου που περιελάμβανε και πλήθος άλλων εκδηλώσεων και δράσεων, ανήλθε στο ποσό των 2.400.000,00 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΔΕΠΙΝ.
Την πρώτη μέρα της έναρξης του Φεστιβάλ Πελοποννήσου με  τίτλο «Μουσικές της Μεσογείου, Μουσικές όλου του κόσμου» η Χορωδία Μεγαλόπολης, η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Ερμιονίδας και η Φιλαρμονική Λεωνιδίου, παρουσίασαν μουσική από μεγάλους Έλληνες Συνθέτες και τραγούδια παλιά και σύγχρονα χαρίζοντας ένα ξεχωριστό μουσικό δίωρο και πλέον ταξίδι στους παριστάμενους.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, κάθε βράδυ στις 8 στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη. Η καταληκτική εκδήλωση με την παρουσία και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη καθώς και όλων των συντελεστών και συμμετεχόντων του Φεστιβάλ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου στην Πλατεία Άρεως (σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο).
Το Σάββατο το πρόγραμμα  περιλαμβάνει και συναυλία με την Έλλη Πασπαλά και «The underground Youth Orchestra». Συμμετέχουν επίσης οι νέοι τραγουδιστές: Νανά Περράκη, Αποστόλης Κίτσος και Κωνσταντίνα Κορδούλη.

Ειδικότερα το πρόγραμμα για τις επόμενες ημ΄ρεςέχει ως εξής:
Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015
20:00-20:30 Εθελοντική Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών Πελοποννήσου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
20:30-21:00 Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου
21:00-21:30 Φιλαρμονική Δήμου Μεσσήνης
21:30-22:00 Φιλαρμονική Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

 

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015
20:00-20:30 Χορωδία Συλλόγου «Αναγέννηση Διμηνιού»
20:30-21:00 Χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου
21:00-21:30 Φιλαρμονική Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου
21:30-22:00 Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου
22:00-22:30 Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας

 

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
19:30-20:00 Δημοτική Χορωδία Άργους
20:00-21:00 Χορωδία Τρίπολης - Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης

 

21:00 Έλλη Πασπαλά και “The Underground Youth Orchestra”
Στη συναυλία συμμετέχουν, επίσης, οι νέοι τραγουδιστές: Νανά Περράκη, Αποστόλης Κίτσος και Κωνσταντίνα Κορδούλη.