Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 17:23

Υπογραφές για το έργο που δίχασε και έχει προϋπολογισμό 23,2 εκατ. ευρώ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΩΝ 
Έπεσαν σήμερα οι υπογραφές για την ανάθεση, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, του έργου αποκατάστασης 76 σκουπιδότοπων (ΧΑΔΑ, Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων), προϋπολογισμού 23,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα έργο επείγον, δεδομένου ότι όσο δεν αποκαθίστανται οι ΧΑΔΑ τόσο τρέχουν τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μέχρι τώρα ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα όμως ένα έργο που έχει προκαλέσει συζητήσεις και ενστάσεις, για το γεγονός ότι δόθηκε πακέτο σε μια εργολαβία…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, κατά τις δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης τόνισε ότι «το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μαζί με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά έργα που υπηρετούν το στρατηγικό μας στόχο να μετατρέψουμε την Περιφέρειά μας σε Ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο της αειφορίας».
Επίσης ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «σήμερα κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αποτροπή των προστίμων που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ εφάπαξ, ενώ τηρείται λογαριασμός σε ημερήσια βάση».
Σημειώνεται ότι ανάδοχος του έργου είναι η «ΩΡΙΩΝ Α.Τ.Ε», που κατέθεσε προσφορά ποσού 9.059.992,71 ευρώ (αξία εργασιών με ΓΕ & ΟΕ) με μέση τεκμαρτή έκπτωση 46,11%.