Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 18:27

Επίθεση Τατούλη σε Πατσαρίνο: «Επαναστάτες του χθες κουτσομπόλες της ιστορίας σήμερα»

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
«Εμφανίζετε υπαρξιακά προβλήματα υστερόβουλων που αποκαθήλωσε η πραγματικότητα» είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, απευθυνόμενος στη μείζονα μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Σώματος. Ο περιφερειάρχης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση, κάνοντας άλλο ένα απολογισμό του έργου της περιφερειακής αρχής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, όσον αφορά το θέμα των ημερών και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ότι ««όσοι ήταν καβάλα στα τρακτέρ μέχρι χθες, σήμερα ντρέπονται να πάρουν θέση»…

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, «καθένας έχει τη δική του προσωπική ιστορική διαδρομή και δεν μπορεί άλλα να λέει το 2012 και άλλα το 2016. Ο τόπος μας είναι μικρός και οι πολίτες μας γνωρίζουν καλά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης σχολιάζοντας τη στάση της μείζονoς αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και συνέχισε «η δήθεν φιλική προσφυγή σας στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων είναι αλλοθική συμπεριφορά γιατί δεν μπορείτε να αντιληφθείτε το πολιτικό προφίλ που έχει εδραιώσει η Περιφερειακή αρχή και το οποίο σας υπερβαίνει. Ανεξάρτητα τι λέτε ως μειοψηφία, η κοινή γνώμη έχει άποψη για την Περιφερειακή αρχή. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δημιουργούμε ισχυρό πολιτικό προφίλ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου».
«Εμφανίζετε υπαρξιακά προβλήματα υστερόβουλων που αποκαθήλωσε η πραγματικότητα. Αυτό υποδηλώνει ότι αντιμετωπίζετε προσωπικά προβλήματα τα οποία όμως δεν αφορούν ένα πολιτικό όργανο όπως η Περιφέρεια» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, «Απουσιάζετε από όλα τα μεγάλα γεγονότα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αυτό καταδεικνύει τα ψέματά σας ότι δήθεν κόπτεστε για τη συλλογικότητα».
Ο Περιφερειάρχης στηλίτευσε επίσης την πολιτική μικροψυχία και ανεντιμότητα όσων είχαν μάθει να κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, εξασφαλίζοντας δικά τους ανταλλάγματα και υπογράμμισε ότι «όσοι ήταν καβάλα στα τρακτέρ μέχρι χθες, σήμερα ντρέπονται να πάρουν θέση. “Επαναστάτες του χθες κουτσομπόλες της ιστορίας σήμερα”. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αδυναμία της αντιπολίτευσης να στηρίξει μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση, αλλά και στο γεγονός ότι οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της μείζονoς αντιπολίτευσης βρίσκονται σε δύσκολη θέση από τον πατερναλισμό του επικεφαλής τους, αφού αναγκάζονται να ταυτίζονται με απόψεις που δεν πιστεύουν».