Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 18:17

Καταγγελία για αποκλεισμούς παραγωγών από την ηγεσία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

Καταγγελία για αποκλεισμούς παραγωγών από την ηγεσία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ότι προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να κρατηθεί στην εξουσία, καταγγέλλει η τοπική οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς την ηγεσία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και καλεί τους παραγωγούς του Νομού να δώσουν μαζικό "παρών" στη γενική συνέλευση του Σαββάτου, ώστε να αποτρέψουν τη διαιώνιση της σημερινής κατάστασης.

Ήδη παραγωγοί του Νομού έχουν προβεί σε καταγγελίες για παράνομη άρνηση εγγραφής τους στο νέο πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, στον οποίο μετεξελίσσεται η Ένωση, βάσει του νέου νόμου.
Στη σχετική καταγγελία της Δημοκρατικής Αριστεράς τονίζονται τα εξής: «Η κομματικοποίηση και η πελατειακή σχέση των συνεταιρισμών οδήγησε το αγροτικό κίνημα στην ανυπαρξία ....και αν δεν απαλλαγούμε από αυτό το σύνδρομο εν έτει 2012 οι ελπίδες για ανάπτυξη είναι όνειρο θερινής νυχτός..
Με την  μετατροπή της ΕΑΣ, σύμφωνα με το νέο νόμο, σε πρωτοβάθμιο σωματείο, η σημερινή διοίκηση της ΕΑΣ (κατά γενική ομολογία αποτυχημένη) προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην ηγεσία της, αφού αποκλείει τους αγρότες από την εγγραφή τους σαν μέλη με τα 300 ευρώ εφάπαξ που ζητάει παρά την οικονομική κρίση που περνάει η ελληνική κοινωνία (αντί 100 ευρώ το χρόνο για 3 χρόνια που ζητούν οι αγροτικοί σύλλογοι) είτε μη δεχόμενη την απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού κ. Μαραβέγια, για την παράταση των εγγραφών μέχρι τέλος του χρόνου, με διάφορες προφάσεις που δεν ευσταθούν.
Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί όλους τους αγρότες της Μεσσηνίας να γίνουν μαζικά μέλη της Ένωσης και να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες τους και το Δ.Σ. της ΕΑΣ να μην προχωρήσει σε πραξικοπηματικές ενέργειες, γιατί θα βρεθεί αντιμέτωπο με τις χιλιάδες Μεσσήνιους παραγωγούς. Η μαζική παρουσία των αγροτών στη Γενική Συνέλευση θα είναι η απάντηση τους».