Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 18:42

Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στη συνέλευση της ΕΑΣ, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από τη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου Από τη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου

ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Αγροτοσυνεταιριστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεταιρίστηκαν για να κρατήσουν την εξουσία στο νέο σχήμα που διαδέχεται την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και περιγράφει συγκεκριμένα περιστατικά από τη γενική συνέλευση του περασμένου Σαββάτου.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας τονίζονται τα εξής: «Οι αγρότες που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης έγιναν μάρτυρες των αντιδημοκρατικών, αντισυνεταιριστικών μεθοδεύσεων που είχαμε επισημάνει με την πρόσφατη ανακοίνωσή μας, αφού:
1. Αποδείχθηκε ότι στα 94 φυσικά μέλη που έχουν εγγραφεί στο νέο συνεταιρισμό, περιλαμβάνονται επώνυμοι συνεταιριστικοί και λοιποί παράγοντες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και μεγάλος αναλογικά αριθμός συνταξιούχων συνεταιριστικών υπαλλήλων.
2. Υπήρξε αγαστή συνεργασία των συνεταιριστικών στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ευθύνονται για την απαξίωση της Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας και γενικότερα του συνεταιριστικού κινήματος, στα θέματα που συζητήθηκαν. Η συνεργασία αυτή και συναντίληψη εκφράσθηκε και στη σύνθεση του νέου προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου.
3. Δεν έγιναν δεκτές προτάσεις για καθορισμό του ύψους της συνεταιριστικής μερίδας σε ποσό μικρότερο των 300 ευρώ που έχει ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο ή τη σε δόσεις καταβολή της που θα διευκόλυνε, στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, την εγγραφή νέων μελών.
4. Δεν έγιναν δεκτές οι ενστάσεις αγροτών και συνεταιρισμών (Δ.Σ. Δολών), που είχαν πληρώσει τη μερίδα τους, για εγγραφή τους ως μελών με αστήρικτα επιχειρήματα.
5. Προετοιμάζουν την ερχόμενη εκλογική Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή και πάλι του ίδιου απαράδεκτα μικρού αριθμού μελών.
Το δυσάρεστο όμως για τους διοικούντες την Ένωση και τους κομματικούς εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που αδιαφορούν για την άθλια οικονομική κατάσταση της Ένωσης και την επερχόμενη με τη στάση τους διάλυσή της, είναι ότι μεγάλος αριθμός μελών και αγροτών, ανεξάρτητα από κομματική συμπάθεια και ένταξη, αντέδρασαν στους αποκλεισμούς και τις μεθοδεύσεις τους.
Να είναι σίγουροι ότι τα κομματικά και νομικίστικα τερτίπια τους δεν θα περάσουν.
Όλοι οι αγρότες του Νομού, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντά τους και την αυτονομία του κινήματός τους, θα τους υποχρεώσουν να τηρήσουν τη νομιμότητα και τη συνεταιριστική δεοντολογία και θα τους εμποδίσουν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο».