Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 18:06

Αβάσταχτο το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών-κτηνοτρόφων

Αβάσταχτο το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών-κτηνοτρόφων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν ακόμη και να χάσουν τα χωράφια ή τα σπίτια τους εξαιτίας του αβάσταχτου κόστους των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες για το λόγο αυτό είναι αδύνατο σε πολλές περιπτώσεις να καταβληθούν. Αυτό τονίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ στην Τρίπολη…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας, «το αβάσταχτο κόστος των ασφαλιστικών εισφορών, που έχει σαν αποτέλεσμα:

  • Να μην μπορεί η πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών, να καταβάλλει έγκαιρα την μηνιαία εισφορά.
  • Να μην υπάρχει υγειονομική κάλυψη ακόμη και στα παιδιά μας.
  • Να μην μπορεί να βγάλουμε ασφαλιστική ενημερότητα αν δεν προσκομίσουμε μέχρι και την τελευταία μηναία ασφαλιστική εισφορά.
  • Να κινδυνεύουμε με κατασχέσεις χωραφιών και σπιτιών μέσω του ΚΕΑΟ.

Η ΟΑΣΠΠ ήταν, είναι και θα είναι, απέναντι σε αυτήν την πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις οδηγώντας στην εξαθλίωση τους μικρομεσαίους αγρότες.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία κατάσχεση χωραφιού ή σπιτιού μικρομεσαίου αγρότη.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στην Πελοπόννησο, να μην σκύψουν το κεφάλι. Να οργανωθούν στους αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους, σε επιτροπές αγώνα, ενισχύοντας  το οργανωμένο κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών.

Κανένας αγρότης-κτηνοτρόφος μόνος του! Από κοινού πρέπει να δώσουμε των αγώνα, για την ζωή και την αξιοπρέπεια μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να παρέχεται σε όλους ασφαλιστική κάλυψη για την υγεία.
  • Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ. Καμία κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων της μικρομεσαίας αγροτιάς.
  • Μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ-ΟΓΑ, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες μας».