Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 14:55

Οργανώνονται κινητοποιήσεις για το «ξεπούλημα» της Αγροτικής

Οργανώνονται κινητοποιήσεις για το «ξεπούλημα» της Αγροτικής

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Κινητοποιήσεις με σκοπό να αποτρέψουν το «ξεπούλημα» της Αγροτικής Τράπεζας προσπαθούν να διοργανώσουν αγρότες της Μεσσηνίας, που τονίζουν ότι η εκχώρηση της τράπεζας στην Πειραιώς θα βάλει την ταφόπλακα στην προοπτική αγροτικής ανάπτυξης της χώρας και θα οδηγήσει στο να χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους πολλές χιλιάδες αγροτών.

Χθες το βράδυ, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Αγροτικών Συλλόγων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, όπου αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Συντονιστική Επιτροπή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων  όλων των αγροτικών συλλόγων της Μεσσηνίας, για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων.
Κατά τη συζήτηση κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως όταν ολοκληρωθεί η απεργία των εργαζομένων στην Αγροτική να γίνουν καταλήψεις σε όλα τα υποκαταστήματα από τους αγρότες ή να πάνε μαζικά οι αγρότες και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Αγροτική.
Οι Βασίλης Σπυρόπουλος από τα Φιλιατρά και Παναγιώτης Λάππας από το Χανδρινού υπογράμμισαν ότι οι αγρότες πρέπει να σταματήσουν να στρουθοκαμηλίζουν και να έχουν αυταπάτες και με μαζικό και ενωτικό αγώνα να διεκδικήσουν τα συμφέροντά τους.
Ο Μπάμπης Καλογερόπουλος από την πλευρά του σημείωσε ότι η εκχώρηση της Αγροτικής θα σημάνει την πλήρη καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς και κάλεσε σε συζήτηση που θα γίνει σήμερα στη Βουλή, στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης.
Γενικά πάντως υπήρχε ένας προβληματισμός για το κατά πόσο ο αγροτικός κόσμος έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία της εκχώρησης της Αγροτικής και για τη διάθεσή του να αντιδράσει δυναμικά.
Στ.Μ.