Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018 19:28

“Χαριστική βολή” για τη σταφίδα η τιμή που έδωσε η Ένωση Μεσσηνίας

“Χαριστική βολή” για τη σταφίδα η τιμή που έδωσε η Ένωση Μεσσηνίας

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ 
Η τιμή που αποφάσισε η Ένωση Μεσσηνίας, για την παράδοση της σταφίδας είναι τόσο χαμηλή ώστε να οδηγήσει τους παραγωγούς στους εμπόρους και τις πολυεθνικές, τονίζει σε ανακοίνωσή του  ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, σημειώνοντας ακόμη ότι η Ένωση γίνεται συνένοχος “στην εγκατάλειψη και εξαφάνιση των σταφιδοπαραγωγών”. Η τιμή που αποφάσισε η Ένωση είναι 1,20 ευρώ σε δύο δόσεις…

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του Συλλόγου, με τίτλο “Ταφόπλακα για τη σταφίδα η τιμή της ΕΑΣ”, τονίζονται τα εξής: “Η χαμηλή τιμή για την σταφίδα που εξέδωσε η  ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ σε συνδυασμό με την μειωμένη παραγωγή από τις ζημιές, δίνουν την χαριστική βολή σε μια από τις πιο παραδοσιακές και δυναμικές καλλιέργειες του τόπου μας.

Μας αφήνουν έρμαιο στους εμπόρους και τις πολυεθνικές και γίνονται συνένοχοι στην εγκατάλειψη και εξαφάνιση των σταφιδοπαραγωγών.

Ζητάμε την δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των αγροτών και όχι συνεταιρισμούς μόνο στο όνομα

Ζητάμε κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα προϊόντα μας, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας”.