Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 10:18

Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο: Ευχαριστίες και όρεξη για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά

Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο: Ευχαριστίες και όρεξη για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” 
Τις ευχαριστίες του στον κόσμο που κυριολεκτικά κατέκλυσε τον Πολύλοφο, στις 17 Αυγούστου, για την κορύφωση των Μεσσηνιακών Ημερών Σύκου με την 17η Γιορτή Σύκου, εκφράζει εγγράφως ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου “Άγιος Δημήτριος”, διοργανωτής των εκδηλώσεων. Ευχαριστεί επίσης τους εκπροσώπους των θεσμών, των αρχών και των φορέων για την υποστήριξή τους, τους χορηγούς και φυσικά τα μέλη του Συλλόγου και τους εθελοντές για τη μεγάλη τους προσπάθεια. Διαβεβαιώνει ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με ακόμη περισσότερες και καλύτερες ιδέες και με στόχο το σύκο να μην γίνει ένα προϊόν του παρελθόντος της μεσσηνιακής γης αλλά το προϊόν του μέλλοντος…

“Η φετινή Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο ήταν η τελευταία πριν την ενηλικίωση! Δεκαεφτά συνεχόμενα χρόνια διοργανώνουμε, ως Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου “Άγιος Δημήτριος”, αυτή τη μεγάλη γιορτή για το σύκο, με σκοπό να το αναδείξουμε σε σήμα κατατεθέν της Μεσσηνίας. Είναι χρόνια πολλά που όμως πέρασαν γρήγορα. Και αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ!” σε όλο τον κόσμο που 17 χρόνια στηρίζει τη γιορτή μας. Ιδιαίτερα στη φετινή 17η Γιορτή Σύκου η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και συγκινητική. Τον ευχαριστούμε και διαβεβαιώνουμε ότι και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε με το ίδιο μεράκι και αγάπη, ώστε η Γιορτή Σύκου να αποτελεί τη μεγάλη κορύφωση των δράσεών μας με τον τίτλο Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου, που διαρκούν όλο το χρόνο.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους θεσμικούς παράγοντες που προσήλθαν και φέτος στη Γιορτή μας, τους βουλευτές Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη και Πέτρο Κωνσταντινέα, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, τον πρώην υπουργό Γιάννη Λαμπρόπουλο και όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Τις ευχαριστίες μας εκφράζουμε ακόμη στον πρόεδρο της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτη Παπαγεωργίου και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της συνεταιριστικής οργάνωσης, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο, τους αντιπεριφερειάρχες που ήρθαν στον Πολύλοφο, τους αντιδημάρχους, τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, τους εκπροσώπους των κομμάτων και κάθε άλλο πρόσωπο που στηρίζει την προσπάθειά μας.

Αναγνωρίζουμε ότι το έργο μας θα ήταν πάρα πολύ πιο δύσκολο εάν δεν μας βοηθούσαν ως συνδιοργανωτές -και τους ευχαριστούμε ολόψυχα γι’ αυτό- η ΣΥΚΙΚΗ, που είναι και ο μεγάλος χορηγός μας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Δήμος Μεσσήνης, ο Δήμος Καλαμάτας, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ακόμη ευχαριστούμε τους χορηγούς μας: Ζαχαροπλαστεία “Αθανασίου”, “Agrexpo”, “affidea”, “Agrovim”, “Tselios Catering”, “Γραφικές τέχνες Ηλίας Δικαίος”, “Οικονόμου συστήματα ήχου και φωτός”, “Snack CafeKokkous”, “Φέστας & ΣΙΑ ΟΕ”, “NAVA μαγειρικά σκεύη”, “Ευμάρεια”, «Κώστας Βασιλειάδης».

Επιπλέον ευχαριστούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προβάλλουν τη Γιορτή Σύκου και τις υπόλοιπες δράσεις των Μεσσηνιακών Ημερών Σύκου.

Μεγάλες ευχαριστίες εκφράζουμε, τέλος, στα μέλη του Συλλόγου μας και τους εθελοντές γιατί χάρη σε αυτούς 17 χρόνια οι δράσεις μας σημειώνουν όλο και μεγαλύτερη επιτυχία.

Θα θέλαμε ακόμη να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συγνώμη σε όσους δεν καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε εξαιτίας της πέραν κάθε προσδοκίας προσέλευσης κόσμου στη φετινή 17η Γιορτή Σύκου. Παρότι είχαμε μεριμνήσει για την επάρκεια ποτών και φαγητών αυτά εξαντλήθηκαν κάποια στιγμή και ορισμένοι φίλοι δεν εξυπηρετήθηκαν πλήρως. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα επαναληφθεί αυτό το πρόβλημα και ζητάμε και πάλι συγνώμη.

Ως Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου “Άγιος Δημήτριος” υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το σύκο με συνεχώς περισσότερες δράσεις και πολλές νέες ιδέες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καλλιέργεια του σύκου δεν είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν αλλά μπορεί να αποτελέσει το μέλλον για τον αγροτικό τομέα της Μεσσηνίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο”