Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 19:33

Αγανάκτηση παραγωγών για δάκο και παρακρατήσεις επιδοτήσεων

Αγανάκτηση παραγωγών για δάκο και παρακρατήσεις επιδοτήσεων

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
Την αγανάκτησή του περιγράφει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, σε ανακοίνωσή - κάλεσμά του σε σύσκεψη την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, με θέμα τα μεγάλα προβλήματα της φετινής χρονιάς για τους ελαιοπαραγωγούς εξαιτίας της δακοπροσβολής και της παρακράτησης επιδοτήσεων. Ο Σύλλογος τονίζει ότι οι παραγωγοί έχουν έρθει σε μια δεινή κατάσταση στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις για το ξεκλήρισμα των μικρών παραγωγών προς όφελος των μονοπωλίων. Υπογραμμίζει ότι αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί μόνο με αγώνα…

Ειδικότερα, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας ανακοίνωσε: “ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ Ενώ βρισκόμαστε έρμαιο στις ορέξεις των εμπόρων, οι οποίοι καθορίζουν τις τιμές του ελαιολάδου εκμεταλλευόμενοι την καταστροφή από το δάκο, το κράτος όχι μόνο δεν παρεμβαίνει για την προστασία μας, αλλά αντίθετα μας οδηγεί στην εξαθλίωση παρακρατώντας και ποσό από τις επιδοτήσεις μας.

Άμεσα να επιστραφούν τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης τα οποία παρακρατήθηκαν από τους ελαιοπαραγωγούς, εκβιάζοντας μας να συμμετάσχουμε στο άδικο χαράτσι των Δασικών Χαρτών.

Να εφαρμοστεί το ακατάσχετο έως τις 15.000 ευρώ, ελάχιστο ετήσιο και αναγκαίο ποσό για την επιβίωση μας.

Να βγει τώρα η υπηρεσία του ΕΛΓΑ και να καταγράψει την καταστροφή του ελαιοκάρπου από τον Δάκο, ζημία που προέκυψε από την ανικανότητα της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Δακοκτονίας, με αποτέλεσμα να σαπίζουν οι ελιές πάνω στα ελαιόδεντρα πριν καλά μπει ο Νοέμβρης .

Να αποζημιωθούμε στο εκατό τοις εκατό της ζημιάς πριν το τέλος του έτους.

Επειδή και αυτή η κυβέρνηση όπως οι προηγούμενες ακολουθεί πιστά την πολιτική της ΚΑΠ οδηγώντας τον μικρό κλήρο στον αφανισμό και το ξεπούλημα του πρωτογενή τομέα της χώρας μας σε μονοπώλια με ότι αυτό συνεπάγεται για τον λαό μας, καλούμε όλο τον αγροτικό κόσμο να είναι ετοιμοπόλεμος για τους δρόμους, εκεί που μόνο εκεί ακούγεται η φωνή μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 και ωρα 7.30 μ.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας”.