Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 21:35

Ο Πέτρος Τατούλης στηρίζει τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τους ελαιοπαραγωγούς από την Ε.Ε.

Ο Πέτρος Τατούλης στηρίζει τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τους ελαιοπαραγωγούς από την Ε.Ε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ 
Εθνική προσπάθεια για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βλέπει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και την ενισχύει με όσα γράφει σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, “επιστολή για τη μείωση της ελαιοκομικής παραγωγής στην Πελοπόννησο απέστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, με την οποία ενισχύει την εθνική προσπάθεια για διεκδίκηση αποζημιώσεων των παραγωγών με προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην επιστολή του αναφέρεται στις δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες και ιδίως στα ακραία καιρικά φαινόμενα του κυκλώνα «Ζορμπά», που αποτέλεσαν τις κύριες αιτίες για τη μείωση της παραγωγής κατά 40% του αναμενομένου.

Ο κ. Τατούλης τονίζει ακόμη ότι η ζημία των παραγωγών είναι τεράστια και ότι είναι αναγκαία η οικονομική τους ενίσχυση τόσο για την προστασία της κοινωνικής και εδαφικής συνοχής, όσο και για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ερημοποίησης της υπαίθρου, δεδομένου ότι το ελαιόλαδο παραδοσιακά αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος”.