Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 15:02

Δρομολογείται συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης με το Πανεπιστήμιο για πρώιμη πατάτα με γεωργία ακριβείας

Δρομολογείται συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης με το Πανεπιστήμιο για πρώιμη πατάτα με γεωργία ακριβείας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 
Θετική και άμεση φαίνεται ότι είναι η ανταπόκριση του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου, σε πρόταση του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για την εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας στην καλλιέργεια της πρώιμης πατάτας. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος είναι γνώστης των θεμάτων, γεωπόνος πολλά χρόνια και αντιλαμβάνεται ότι με τη γεωργία ακριβείας θα μειωθεί το κόστος καλλιέργειας για τους παραγωγούς…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης, “η δυνατότητα συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης και του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την χρήση γεωργίας ακριβείας στην καλλιέργεια της πρώιμης πατάτας ήταν το θέμα της συνάντησης που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος  με τους λέκτορες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Άγγελο Δημητρακόπουλο και Σταύρο Σωτηρόπουλο. 

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης ο οποίος έχει εργαστεί ως γεωπόνος για περισσότερο από δύο δεκαετίες και γνωρίζει τις αγωνίες και τα προβλήματα των καλλιεργητών, άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τους εκπροσώπους του Τμήματος Γεωπονίας οι οποίοι σημείωσαν ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα θα εγκατασταθούν τοπικοί μετεωρολογικοί σταθμοί στις καλλιέργειες και θα καταγράφονται όλα τα δεδομένα σε θρεπτικές και υδατικές ανάγκες και ιδιότητες, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη διαχείριση. Παράλληλα, οι παραγωγοί θα ενημερώνονται εγκαίρως για τις καιρικές συνθήκες και θα έχουν τη δυνατότητα να επεμβαίνουν άμεσα  σε περίπτωση π.χ. παγετού, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίζουν τις ακριβείς ανάγκες σε φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των εξόδων για τους καλλιεργητές.

 Ο κ. Αθανασόπουλος γνωρίζοντας τα καλά αποτελέσματα της χρήσης της γεωργίας ακριβείας ή αλλιώς έξυπνης γεωργίας στην αγροτική οικονομία, ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά στην πρόταση συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης, ο οποίος είναι ένας κατεξοχήν αγροτικός δήμος, θα είναι πάντα ανοιχτός σε συνεργασίες που οδηγούν την παραγωγή σε υψηλά ποιοτικά και ποσοτικά επίπεδα”.