Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 12:09

Καλούν σε γενική απεργία διαρκείας για να εμποδίσουν τις απολύσεις

Καλούν σε γενική απεργία διαρκείας για να εμποδίσουν τις απολύσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 
ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΑ» 
Τριήμερη απεργία ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», στον οποίο υπάγονται και οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας. Επιπλέον έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για γενική απεργία διαρκείας, μόλις ξεκινήσει η διαδικασία για την εργασιακή διαθεσιμότητα-απόλυση εργαζομένων του Οργανισμού.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος των εργαζομένων, πρόεδρος του οποίου είναι ο Παναγιώτης Κάτσαρης, στην προκήρυξη της τριήμερης απεργίας, στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης θα γίνουν και καταλήψεις σε κομβικές υπηρεσίες του Οργανισμού, «ώστε να μπλοκαριστεί η αποστολή στοιχείων που θα οδηγήσουν σε απόλυση συναδέλφων. Στη διάρκεια της απεργίας, σε συνεννόηση και συντονισμό με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, προχωράμε σε κατάληψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με την έναρξη της διαδικασίας απολύσεων (αποστολή διοικητικών πράξεων) ξεκινάμε απεργία διαρκείας με κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας και των βασικών εγκαταστάσεων του Οργανισμού ή και του υπουργείου».
Σύλλογος καλεί επίσης και τα άλλα Σωματεία να προχωρήσουν σε ανάλογες κινητοποιήσεις και ειδικότερα σημειώνει: «Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μπροστά στο σφαγιασμό το δικό μας και των οικογενειών μας, μπροστά στη διάλυση κάθε έννοιας δικαιώματος, μπροστά στην ολοσχερή καταστροφή μας, δεν παγώνουμε από την απελπισία και το φόβο. Αποφασίζουμε να διατυπώσουμε τη βούλησή μας και να στείλουμε μήνυμα  σε όλους τους εργαζόμενους ότι είμαστε έτοιμοι, έχουμε την πρόθεση να οργανωθούμε και να μπούμε στον αγώνα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, σε συντονισμό με κάθε σωματείο που θα πάρει ανάλογη απόφαση. Καταλαβαίνουμε ότι μπροστά μας πλέον υπάρχει μόνο ο δρόμος της πάλης και θα πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, δίνοντας αυτό τον αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και όλο το λαό που δοκιμάζεται από τα ίδια μέτρα που δοκιμαζόμαστε κι εμείς».