Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012 00:21

Διεθνές Σεμινάριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου ξεκινά στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Βασίλης Δημόπουλος, επιστημονικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαμάτας Βασίλης Δημόπουλος, επιστημονικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαμάτας

ΜΕ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ
Ξεκινά σήμερα, Κυριακή, το σημαντικό διεθνές σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου, στο ΤΕΙ Καλαμάτας, το οποίο υποστηρίζεται και από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Το απόγευμα στις 6.00 θα γίνει το επίσημο καλωσόρισμα.

Το σεμινάριο, που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, 24 Νοέμβρη, θα επικεντρώσει στις εξής τρεις ενότητες: Εκπαίδευση στα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου ποικιλιών των μεσογειακών χωρών, αλλά και της αμερικανικής ηπείρου. Εξοικείωση με τις γευσιγνωστικές τεχνικές που εφαρμόζονται σε Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ. Ανάλυση των πρακτικών παραγωγής και διαχείρισης του ελαιολάδου στις χώρες αυτές.
Ως εκπαιδευτές για το σεμινάριο έχουν προσκληθεί διεθνούς κύρους γευσιγνώστες από την Ισπανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.
Την Παρασκευή στο ξενοδοχείο "Elite", θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο του συνεδρίου, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπαιδευόμενοι, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος. Το θέμα της συζήτησης είναι «Η γευσιγνωσία του ελαιολάδου στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης της Νότιας Ευρώπης». Οι προσκεκλημένοι γευσιγνώστες εκπαιδευτές θα τοποθετηθούν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.
Την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική εκδρομή με θέμα «Η παραγωγή ελαιολάδου στη Μάνη».
Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου είχε το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαμάτας με τον επιστημονικό υπεύθυνο καθηγητή, Βασίλη Δημόπουλο. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ιωάννα Μηλιώνη, ενώ το σεμινάριο υποστηρίζεται και από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.