Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 11:52

Η παράταξη Τατούλη για τη συγκέντρωση των σταφιδοπαραγωγών στη Μεσσήνη και τη στάση της Περιφέρειας

Αντωνία Μπούζα, Ντίνα Νικολάκου Αντωνία Μπούζα, Ντίνα Νικολάκου

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ-ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ 
Την ώρα που οι σταφιδοπαραγωγοί παρουσίαζαν τα δίκαια αιτήματά τους, σε συγκέντρωση στη Μεσσήνη, η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου όχι μόνο απουσίαζε παντελώς αλλά λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης υπέγραφε συμβάσεις για το κόψιμο χόρτων σε δρόμους. Αυτό σχολιάζει, μεταξύ άλλων, σε παρέμβασή της, η παράταξη “Νέα Πελοπόννησος”, την οποία εκπροσώπησαν στη συγκέντρωση των σταφιδοπαραγωγών η Ντίνα Νικολάκου και η Αντωνία Μπούζα...

Η “Νέα Πελοπόννησος” χαρακτηρίζει “προκλητική και εχθρική” τη στάση του περιφερειάρχη απέναντι στους σταφιδοπαραγωγούς και πιο συγκεκριμένα σημειώνει: “Στο κάλεσμα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε για τους σταφιδοπαραγωγούς λόγω της πανδημίας Covid-19 και στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Μεσσήνης παρευρέθηκαν οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα ως εκπρόσωποι της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος».

Η κα.Ντίνα Νικολάκου η οποία εκπροσώπησε και τον επικεφαλής της παράταξης Πέτρο Τατούλη απευθυνόμενη στους εκπρόσωπους των φορέων της Μεσσηνίας και στους σταφιδοπαραγωγούς, εξήρε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης και κατήγγειλε τη στάση του Περιφερειάρχη κ.Παναγιώτη Νίκα καθώς και των συνεργατών του, οι οποίοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταψήφισαν την κοινή πρόταση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης για την απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας όπου αποτελεί αίτημα των συνεταιρισμών των σταφιδοπαραγωγών με στόχο την άμεση στήριξη τους.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει επεσήμανε η κα.Νικολάκου να σταθεί αρωγός στα προβλήματα του αγροτικού παραγωγικού κόσμου της Μεσσηνίας, της Κορινθίας και της Πελοποννήσου και να μη σταθεί ακόμη μία φορά απέναντι όπως έκανε στο θέμα του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας».

Η Περιφερειακή Σύμβουλος και υπεύθυνη της παράταξης για θέματα της Μεσσηνίας κα. Αντωνία Μπούζα αναφέρθηκε στη διατροφική αξία του ΠΟΠ εθνικού προϊόντος της σταφίδας, επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο να απουσιάζουν από τη συγκέντρωση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Μεσσηνίας από την παράταξη του κ.Νίκα και να γυρίζουν την πλάτη στους σταφιδοπαραγωγούς και στο σύνολο των φορέων της Μεσσηνίας.

Επίσης η κα. Μπούζα ανέφερε πως ελπίζει ότι το αρμόδιο Υπουργείο μετά τις έντονες αντιδράσεις των φορέων και των σταφιδοπαραγωγών θα κατανοήσει την αγωνία τους και θα ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα τους.

Οι εκπρόσωποι της «Νέας Πελοποννήσου» κατήγγειλαν τον κ.Νίκα ότι την ίδια χρονική στιγμή  που λάμβανε χώρα η συγκέντρωση για το σοβαρό πρόβλημα της σταφίδας, ο ίδιος και οι συνεργάτες του βρίσκονταν στην Καλαμάτα στο Διοικητήριο όπου είχε διοργανώσει τις γνωστές φιέστες του για να υπογράψει συμβάσεις έργων… όπως η κοπή χορταριών στους δρόμους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους φορείς της Μεσσηνίας, στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των διοικήσεων της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορίνθου και της Ένωσης Κιάτου”.