Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 13:59

Διανέμει ζωοτροφές σε κτηνοτρόφους πυρόπληκτων περιοχών η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Διανέμει ζωοτροφές σε κτηνοτρόφους πυρόπληκτων περιοχών η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Από το Διαβολίτσι ξεκίνησε χθες, Παρασκευή, η διανομή ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους πυρόπληκτων περιοχών της Μεσσηνίας, από την Περιφερειακή Ενότητα. Σήμερα, Σάββατο, η διανομή θα συνεχιστεί στο Βασιλίτσι και το Βλαχόπουλο. Στο Διαβολίτσι η διανομή έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, Στάθη Αναστασόπουλου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο κάθε κτηνοτρόφος θα λάβει ζωοτροφές με δίκαιο υπολογισμό…Σχετικά η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ανακοίνωσε: “Οι ζωοτροφές που διανεμήθηκαν αφορούν χορτονομή τριφυλλιού και μηδικής, βάρους 28 τόνων, την οποία προμηθεύτηκε η Περιφέρεια, και μείγμα καλαμποκιού, βάρους 25 τόνους, το οποίο δόθηκε με πρωτοβουλία της υφυπουργού του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κατόπιν χορηγίας από την Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών Ημαθίας.

Μετά την καταγραφή των αναγκών σε ζωοτροφές από την αρμόδια υπηρεσία, ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, ο αριθμός των ζώων στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, ανέρχεται σε περίπου 4.050 αιγοπρόβατα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος παρευρέθηκε στη διανομή στο Διαβολίτσι, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι – όλοι οι δικαιούχοι, όπως έχουν προσδιοριστεί από την υπηρεσία, θα πάρουν την ποσότητα που δικαιούνται, ανάλογα με τον αριθμό των ζώων”.