Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 17:14

Άμεση καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών από τον καύσωνα ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού

Άμεση καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών από τον καύσωνα ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού

Την άμεση καταγραφή των ζημιών από τον καύσωνα σε όλες τις καλλιέργειες, την άμεση καταβολή της αποζημιώσης στο 100% της ζημιάς, την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ (οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ζητά με παρέμβασή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, ο οποίος παρουσιάζει και φωτογραφίες με μεγάλη καταστροφή σε αμπέλια…

Ειδικότερα ο Σύλλογος ανακοίνωσε σχετικά: “Μεγάλες ζημιές από τους καύσωνες του καλοκαιριού έχουν υποστεί οι καλλιέργειες στο νόμο μας. Για μια ακόμα χρόνια μετά την αδιαφορία της κυβέρνησης,  τα παιχνίδια των εμπόρων, το αυξημένο κόστος παραγωγής, ήρθε και ο καύσωνας να μας αποτελειώσει.         

Ζητάμε την άμεση καταγραφή και αποζημίωση των αγροτών που υπέστησαν ζημιές σε σταφίδες, αμπέλια, ελιές στην περιοχή της  ΠΥΛΙΑΣ από τους παρατεταμένους καύσωνες του καλοκαιριού. Πρέπει να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις και να δοθούν γρήγορα τα χρήματα της αποζημίωσης.  Και όχι μετά από ένα χρόνο όπως συνήθως.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες και να προχωρήσουν σε γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς. Πάγιο αίτημα να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς καθυστερήσεις.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις

-ΕΛΓΑ - δημόσιος φορέας, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Καμία σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή. Καμία σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων”.