Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 07:48

Ημερίδα επί του ελαιώνα για τη διαχείριση και αποκατάσταση πυρόπληκτων ελαιοδέντρων

Ημερίδα επί του ελαιώνα για τη διαχείριση και αποκατάσταση πυρόπληκτων ελαιοδέντρων

ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΛΟΒΟΥΝΟ 
Διαδραστική ημερίδα για την ελαιοκομία και μάλιστα την αποκατάσταση πυρόπληκτων ελαιοπερίβολων, διοργανώνουν για την Κυριακή, 3 Οκτώβρη, στο διαβολίτσι και στο Αγριλόβουνο, το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η ΕΤΑΠ (αναπτυξιακή εταιρία του Επιμελητηρίου) και ο Σύνδεσμος Ελαιοτριβέων Μεσσηνίας…

Το πρώτο μέρος θα γίνει στη θέση Βορίστρα του Διαβολιτσίου και θα ξεκινήσει στις δέκα το πρωί και ακολούθως, στις 11, η ημερίδα θα συνεχιστεί στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στο Αγριλόβουνο.

Οι διοργανωτές ανακοινώνουν ότι: 

Η πρώτη θεματική που θα καλυφθεί στην ημερίδα αφορά τη «Διαχείριση και Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Ελαιώνων» με ομιλητή τον Αντώνη Παρασκευόπουλο, Διευθυντή ΔΑΟΚ Τριφυλίας. Το μάθημα και οι εφαρμογές των ορθών πρακτικών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στη Βοριτσα, του δημοτικού διαμερίσματος  Διαβολιτσίου, του Δήμου Οιχαλίας, στον ελαιώνα του κ. Θύμιου Αλεξόπουλου, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει τις πρακτικές που θα του υποδειχθούν. Σημείο συνάντησης ορίζεται ο χώρος που οι γραμμές του τραίνου συναντούν τον επαρχιακό δρόμο Διαβολιτσίου - Αγ. Θεόδωροι (800 μ. από το Διαβολίτσι).

Η δεύτερη θεματική που θα καλυφθεί στην ημερίδα αφορά τις «Ελληνικές Ποικιλίες Ελαιόδεντρων, Γονιδιακό Υλικό και Πρακτικές Εφαρμογής του σε Πυρόπληκτους Ελαιώνες - Ανάδειξη και Διαχείριση Υπεραιωνόβιων Ελαιόδεντρων» με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Κωστελένο, Γεωπόνο, Ερευνητή-Συγγραφέα. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Αγριλόβουνο, του Δήμου Οιχαλίας, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Μεταμόρφωση του Σωτήρος, (θα υπάρχει σημείο υποδοχής) στον επαρχιακό δρόμο Διαβολιτσίου - Αγριλόβουνο στις 11:00 π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες :

ΕΤΑΠ Aναπτυξιακή - Τ.: 27210-24174  &  Ε.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αλεξόπουλος Θύμιος - Τ.: 6942553154

Κουτσούκος Νίκος - Τ.: 6932716818

Ηλιάδης Ιωάννης - Τ.: 6978557447