Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 02:28

Από 2,70 ευρώ και πάνω η τιμή του ελαιολάδου

Από 2,70 ευρώ και πάνω η τιμή του ελαιολάδου

ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ
Ικανοποιητικά φαίνεται ότι είναι τα νέα για τους παραγωγούς ελαιολάδου, καθώς οι τιμές βρίσκονται σε θετικά επίπεδα και πολλοί εκτιμούν ότι η τάση ανόδου θα συνεχιστεί…

Αυτές τις ημέρες οι παραγωγοί πωλούν με 2,70 έως 2,75 ευρώ το κιλό, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Συνεταιρισμός της Γλυφάδας πούλησε με 2,77. Σήμερα θα δημοπρατηθούν 40 τόνοι εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας και φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγοραστές, δεδομένου ότι στην Ισπανία η παραγωγή είναι αρκετά μειωμένη.
Σήμερα επίσης θα γίνει σύσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας, το διάδοχο σχήμα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο οποίος έχει καλέσει τους ανεξάρτητους ελαιουργικούς συνεταιρισμούς του Νομού προκειμένου να χαραχθεί μια κοινή στρατηγική για τη διαχείριση του προϊόντος. Σημειώνεται ότι η Ένωση αγοράζει ελαιόλαδο με προκαταβολή 2,60 ευρώ το κιλό, με τρίμηνη επιταγή, ενώ το Σεπτέμβρη θα καταβληθεί η εξόφληση, ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθούν μέχρι τότε οι τιμές.
Στ.Μ.