Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 01:50

Σε συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών καλεί το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας

Σε συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών καλεί το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Την αλληλεγγύη του στον  αγώνα των αγροτών εκφράζει το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, το οποίο καλεί το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και όλους τους εργαζόμενους να…

…συμπαρασταθούν στον αγροτικό κόσμο.
Επίσης το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό και τρομοκρατία των αγροτών και εργαζομένων που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά του.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας σημειώνει: «Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης στον αγώνα των φτωχών αγροτών. Ο αγώνας αυτός αφορά όλο το λαό γιατί στρέφεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στην πολιτική της ΕΕ.
Οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι έχουν στο στόχαστρο τους την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία. Επιδιώκουν να συγκεντρωθεί η αγροτική γη και η παραγωγή σε όλο και λιγότερα χέρια ώστε με την αρπαγή του μόχθου των αγροτών, την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, όχι μόνο να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ από την κερδοφορία τους, αλλά αυτή να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την κυβέρνηση η οποία μετά τον αυταρχισμό, το νόμο και την τάξη που έδειξε στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό, αξιοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής, την δικαιοσύνη, στρέφεται και κατά των αγροτών, επιχειρώντας να τους παρεμποδίσει και να σταματήσει τον αγώνα τους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τις δυνάμεις καταστολής. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Το ΠΑΜΕ καλεί το Εργατικό Κέντρο  τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να σταθούν συμπαραστάτες και με όλους τους τρόπους δίπλα στον αγώνα της αγροτιάς».