Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 23:19

Για την έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους προετοιμάζονται και στη Μεσσηνία αγροτικοί σύλλογοι

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Κάλεσμα συμμετοχής στην παμπελοποννησιακή διαμαρτυρία που διοργανώνεται για την Τετάρτη 25 Γενάρη στην Τρίπολη αλλά και στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την επομένη στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μεσσήνης, κάνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης. “Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούμε να είμαστε σε αναμονή περιμένοντας τον «ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ», από τις πολιτικές που μας εξοντώνουν καθημερινά. Ούτε να ελπίζουμε στον επόμενο «ΜΕΣΣΙΑ» που θα αναδείξουν οι εκλογές” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος και καλεί την Πέμπτη τους αγρότες με τα τρακτέρ τους στο σταθμό της Μεσσήνης,  όπου θα γίνει ο σχεδιασμός για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού σε ανακοίνωσή του καλεί τους αγρότες να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν, υπογραμμίζοντας ότι “ο,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες  τίποτα δεν μας χαρίστηκε”...

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης ανακοίνωσε για τις κινητοποιήσεις, την κατάσταση του αγροτικού κόσμου και το διεκδικητικό πλαίσιο: “Το ΔΣ του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Μεσσήνης ανταποκρινόμενο στις αποφάσεις που πήραν πάνω από 140 αγροτικοί, κτηνοτροφικοί σύλλογοι και Ομοσπονδίες που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη που πραγματοποίησε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή 8 Γενάρη, καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συμμετέχουν στην Πανπελοποννησιακή διαμαρτυρία που οργανώνει η ΟΑΣΠΠ στην Τρίπολη την Τετάρτη 25 Γενάρη στις 11 το πρωί.

 Σε συντονισμό με τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα προχωράμε σε διαμαρτυρία στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη στις 25 Γενάρη, στη συνέχεια πιο δυναμικά διεκδικούμε  επιβίωση και αξιοπρεπή ζωή συγκεντρώνουμε τα τρακτέρ μας στο σταθμό της Μεσσήνης από Πέμπτη 26 Γενάρη στις 11 το πρωί! Θα ακολουθήσουν περιοδείες του συλλόγου για ενημέρωση των αγροτών και γενικές συνελεύσεις που θα αποφασιστεί η μορφή κλιμάκωσης του αγώνα μας.

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούμε να είμαστε σε αναμονή περιμένοντας τον «ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ», από τις πολιτικές που μας εξοντώνουν καθημερινά. Ούτε να ελπίζουμε στον επόμενο «ΜΕΣΣΙΑ» που θα αναδείξουν οι εκλογές. Έχουμε εμπειρία, απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων που μπορούν να δώσουν ανάσες επιβίωσης.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  •     Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
  •     Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.
  •     Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  •     Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%”.