Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 11:44

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς στα καρπούζια της Τριφυλίας – Ενημέρωση για την παραγωγή και τις εξαγωγές

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς στα καρπούζια της Τριφυλίας – Ενημέρωση για την παραγωγή και τις εξαγωγές

Την καθιερωμένη επίσκεψη σε καρπουζοχώραφα και μονάδες τυποποίησης καρπουζιού πραγματοποίησε την Τετάρτη ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ανδέας Τσουκαλάς, τον οποίο συνόδευσε και ενημέρωσε για τα διάφορα θέματα ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Αντώνης Παρασκευόπουλος, ενώ συζήτησε και με παραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα την αύξηση του κόστους παραγωγούς…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας επισημαίνεται ότι ο αντιπεριφειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς «επισκέφθηκε στην Κυπαρισσία τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας προκειμένου να ενημερωθεί για τα αντικείμενα εργασιών της Υπηρεσίας.

Ακολούθησε ενημέρωση στα κέντρα παραγωγής καρπουζιών και τομάτας στην Τερψιθέα, τα Φιλιατρά και τον Αγρίλη, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της ΔΑΟΚ κ. Παρασκευόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας καλλιεργούνται 5.500 στρέμματα και παράγονται ετησίως περίπου 40.000 τόνοι καρπουζιών και οι εξαγωγές τους σε Ευρώπη και τρίτες χώρες ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες.

Επισκέφθηκε υπαίθριες καλλιέργειες, θερμοκηπιακές μονάδες και πειραματικούς αγρούς και παρακολούθησε τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου για την έκδοση πιστοποιητικού ποιοτικού ελέγχου εξαγωγής καρπουζιών. Επίσης συζήτησε με τους παραγωγούς τα προβλήματα της αύξησης των τιμών των λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων αλλά και της έλλειψης εργατικού δυναμικού, για τη συλλογή και συσκευασία-τυποποίηση των οπωροκηπευτικών.

Η δυναμική των εξαγωγών της Τριφυλίας είναι αναμφισβήτητα σημαντική για την αγροτική οικονομία της περιοχής, και αποτελεί ευχάριστη διαπίστωση ότι ο Διευθυντής κ. Παρασκευόπουλος και το προσωπικό της ΔΑΟΚ Τριφυλίας βρίσκονται δίπλα στον παραγωγό».