Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 11:35

Σημαντική στήριξη των συκοπαραγωγών από τη ΣΥΚΙΚΗ – Αυξήσεις στις τιμές

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 30 ΛΕΠΤΑ

Για άλλη μια χρονιά η συνεταιριστική οργάνωση των συκοπαραγωγών, ΣΥΚΙΚΗ, στηρίζει τα μέλη της, αποφασίζοντας σημαντικές αυξήσεις στις τιμές αγοράς των σύκων, παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία όσον αφορά το κόστος μεταποίησης, μεταφοράς και προώθησης στις αγορές. Η ΣΥΚΙΚΗ ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των τιμών σε σχέση με πέρσι, που και πάλι είχαν αυξηθεί, από 30 μέχρι 5 λεπτά του ευρώ…

 

Οι νέες τιμές αποφασίστηκαν από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΥΚΙΚΗΣ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του προέδρου της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτη Παπαγεωργίου, οι τιμές καθορίστηκαν αφού «εκτιμήθηκαν οι επικρατούσες συνθήκες της παραγωγής και διάθεσης των ξηρών σύκων. Αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθούν αυξήσεις σε όλες τις ποιότητες  των  σύκων  και επομένως οι τιμές αγοράς ξηρών σύκων από τους συκοπαραγωγούς για το έτος  2023  διαμορφώνονται ως  εξής:

 

ΞΗΡΑ ΣΥΚΑ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2023

Ποιότητα    Α’        2,70€ /κιλό

Ποιότητα    Β΄        2,50€ /κιλό

Ποιότητα    Γ΄        1,65€ /κιλό

Ποιότητα    Δ΄        1,40€ /κιλό

 

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΞΗΡΑ ΣΥΚΑ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2023

Ποιότητα    Α΄        3,20€ /κιλό

Ποιότητα    Β΄        2,90€ /κιλό

Ποιότητα    Γ’         2,40€/κιλό

Ποιότητα    Δ΄        2,20€ /κιλό

 

Πέρσι οι τιμές στη Α’ και Β’ ποιότητα ήταν  30 λεπτά χαμηλότερες, στη Γ’ ποιότητα 20 λεπτά και στη Δ’ ποιότητα 15 λεπτά. Στα βιολογικά οι τιμές φέτος είναι αυξημένες κατά 10 λεπτά στην Α’ και Β’ ποιότητα και κατά 5 λεπτά στη Γ’ και Δ’ ποιότητα.