Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 03:44

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στο ΤΕΙ

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στο ΤΕΙ

ΕΞΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Η ολοκληρωμένη διαχείριση παραγωγής αγροτικών προϊόντων είναι το θέμα ενδιαφέρουσας ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί στις έξι το απόγευμα στο ΤΕΙ Καλαμάτας, από την οποία έχουν πολλά να κερδίσουν όχι μόνο οι παραγωγοί, αλλά και οι ίδιοι οι καταναλωτές.
Η ομιλία θα δοθεί στο Εργαστήριο Λαχανοκομίας, από τον Καθηγητή Εφαρμογών Χρήστο Α. Μουρούτογλου, MSc Περιβαλλοντικών Επιστημών. Το θέμα της είναι «Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής ως μέσο ανάδειξης των χαρακτηριστικών του Πελοποννησιακού Καλαθιού».

Παραδείγματα ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής θα παρουσιαστούν από τον Γεώργιο Μιχαλόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της «ΡόδαξΑγρο».
Όπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση του ΤΕΙ, «Τα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής αποτελούν ένα από τα διαθέσιμα εργαλεία για την ορθή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, αλλά και ανάδειξης των παραγόμενων προϊόντων. Η ταυτότητα ενός προϊόντος, η αναζήτηση του ξεχωριστού και του ιδιαίτερου χαρακτηριστικού στην παραγωγή και στην προώθηση ενός προϊόντος, μπορεί και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά μιας ολόκληρης περιοχής, γεγονός που θα συνδράμει καθοριστικά στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών του». Σημειώνεται, ότι ο ομιλητής θα απαντήσει και στο ερώτημα εάν αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο Περιφέρειας.