Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 21:26

Αργεί η δακοκτονία κινδυνεύει η ελαιοπαραγωγή

Αργεί η δακοκτονία κινδυνεύει η ελαιοπαραγωγή

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ
Σήμα κινδύνου για την ελαιοπαραγωγή στέλνει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού, που τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας…

Επιπλέον αναγγέλλει την επαναενεργοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών «ώστε να προετοιμάσουμε με κάθε μέσο την αντίστασή μας, στην μεθοδευμένη απαξίωση του αγροτικού τομέα της χώρας μας».
Ειδικότερα, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του προς πάσα κατεύθυνση για την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση που επικρατεί στην πρόληψη και την καταπολέμηση του δάκου.
Συγκεκριμένα, η ανάρτηση των παγίδων έγινε μόλις πριν μία εβδομάδα, δηλαδή  μετά από  καθυστέρηση 20 ημερών!!!
Και ενώ ο καθυστερημένος έλεγχος των παγίδων έδειξε μεγάλο αριθμό δάκου σε πολλά σημεία της περιοχής μας, οι αρμόδιοι συνεχίζουν να βραδυπορούν και να παραμένουν άπραγοι, με ότι αυτό συνεπάγετε για την ίδια την παραγωγή (σημαντική μείωση και βεβαίως υποβάθμιση της ποιότητας).
Ο σύλλογος μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου! Τίθεται ζήτημα επιβίωσής μας.
Αύριο Τρίτη 17/7/13 αντιπροσωπεία μας θα αναζητήσει τρόπο συνάντησης με τους ιθύνοντες και  με αίτημα την άμεση δραστηριοποίηση του μηχανισμού Παροχής υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθησμών.
Ύστερα θα προχωρήσουμε με κάλεσμα σε συζήτηση, όλων των αγροτικών συλλόγων του νομού μας, της Συντονιστικής επιτροπής αγώνα των αγροτών Μεσσηνίας και άλλων γνήσιων φορέων της αγροτιάς, ώστε να προετοιμάσουμε με κάθε μέσο την αντίστασή μας, στην μεθοδευμένη απαξίωση του αγροτικού τομέα της χώρας μας».