Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 18:19

Οι Σέρρες ζητούν λάδι από τη Μεσσηνία χωρίς μεσάζοντες

Οι Σέρρες ζητούν λάδι από τη Μεσσηνία χωρίς μεσάζοντες

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ Π. ΑΛΕΥΡΑ 
Την προμήθεια ελαιολάδου απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες που ανεβάζουν το κόστος, ζητάει για τους πολίτες του ο Δήμος Σερρών, εκπρόσωπος του οποίου επικοινώνησε χθες για το σκοπό αυτό με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά.
Εκείνος, από την πλευρά του, παρέπεμψε σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών της Μεσσηνίας, προκειμένου να γίνουν μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Όπως σχολίασε το μεσημέρι ο κ. Αλευράς, η προσπάθεια των εθελοντών αλλά και Δήμων, για τη διάθεση στους καταναλωτές αγροτικών προϊόντων σε λογικές τιμές, είναι άξια συγχαρητηρίων. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν αρκούν για να αντιμετωπιστούν προβλήματα ασυδοσίας και στρεβλότητας της αγοράς.
Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί, σημείωσε ο κ. Αλευράς, με μεθοδικότητα, οργάνωση, με ηλεκτρονικά δημοπρατήρια και με αγροτικές συμπράξεις. Πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και, ειδικότερα, προχωράει για τη δημιουργία του δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, το οποίο θα διαθέτει και ηλεκτρονικές υπηρεσίες, κάτι που θα αποκλείσει όσους λειτουργούν με ασύδοτο και εκμεταλλευτικό τρόπο, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές.
Στ.Μ.