Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 14:30

Βγήκαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στην πλατεία της Μεσσήνης

Βγήκαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στην πλατεία της Μεσσήνης

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Μεσσηνίας. Μετά το χθεσινοβραδινό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σουληνάρι, σήμερα το πρωί αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Μεσσήνης απέκλεισαν το Δημαρχείο στο Νησί και ακολούθως πήγαν με τα τρακτέρ τους στην πλατεία, έξω από την πρώην Αγροτική Τράπεζα…

(φωτογραφίες)

Τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Μεσσήνης, ενώ για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί αποκλεισμός της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Την Πέμπτη προγραμματίζεται μεγάλη αγροτική κινητοποίηση στην Καλαμάτα, με αποκλεισμό της Εφορίας.
Το πρωί αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Μεσσήνης μετέβησαν στο Δημαρχείο, το οποίο και απέκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης και τη γενικότερη κατάσταση που βιώνει ο αγροτικός πληθυσμός.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης είχε αποφασίσει να κλείσει το Δημαρχείο, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Ωστόσο ο νόμος δεν προβλέπει κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο κινητοποιήσεων και έτσι οι αγρότες προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου.
Αντιπροσωπεία αγροτών συναντήθηκε με το δήμαρχο, Στάθη Αναστασόπουλο, στον οποίο παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Ο δήμαρχος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του με ψήφισμά του. Επίσης ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής προκειμένου να υποστηριχθούν οι αγρότες, όπως στην ανέγερση Αγροτικής Αγοράς στην πανηγυρίστρα, όπου οι αγρότες θα εμπορεύονται τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες για να τα προμηθεύονται οι καταναλωτές σε καλύτερες τιμές.
Από τους αγρότες ο Νίκος Ηλ. Δουρούμης δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι αγρότες δεν έχουν ώστε να δώσουν περισσότερους φόρους, σχολίασε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για προκαταβολική είσπραξη φόρων είναι ανήκουστα και αχαρακτήριστα, ενώ πρόσθεσε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για βελτίωση των μέτρων δεν ικανοποιούν τους αγρότες γιατί δεν υπάρχει καμία ουσιαστική βελτίωση.
Ωστόσο ο κ. Δουρούμης υπογράμμισε ότι το κυριότερο πρόβλημα, που θα ανακύψει το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι τα δάνεια των αγροτών προς την Αγροτική Τράπεζα. Όπως σημείωσε, υπάρχουν αγρότες που έχουν ήδη πληρώσει τα διπλάσια χρήματα από αυτά που είχαν δανειστεί, όμως η τράπεζα τους ζητάει να πληρώσουν άλλα τόσα! Ο αγρότης τόνισε ότι για το ζήτημα αυτό θα υπάρξουν τεράστιες αντιδράσεις.
Σημειώνεται ότι η Αγροτική Τράπεζα της Μεσσήνης θα αποκλειστεί, συμβολικά, από τους αγρότες της περιοχής, την Τετάρτη από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 μετά το μεσημέρι.
Στ.Μ.