Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 20:12

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι συνέπειές της στο εισόδημα των αγροτών της Μεσσηνίας

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι συνέπειές της στο εισόδημα των αγροτών της Μεσσηνίας

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ποιες είναι οι ρυθμίσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και ποιες οι συνέπειες στο εισόδημα των αγροτών της Μεσσηνίας; Οι απαντήσεις θα δοθούν την Παρασκευή το απόγευμα, στην ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας…

Η ημερίδα θα γίνει στο αμφιθέατρο «Α. Κουμουνδούρος», στις 6.00 το απόγευμα και ειδικότερα τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι: «Αναθεώρηση ΚΑΠ 2014-2020/Επιπτώσεις στη Μεσσηνία» και «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών-Τρέχον πρόγραμμα».
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, με σημερινές του δηλώσεις κάλεσε τον αγροτικό πληθυσμό του Νομού να παρακολουθήσει την ημερίδα, τονίζοντας ότι επέρχονται σημαντικές αλλαγές, ως ένα βαθμό αρνητικές για όσους έχουν μεγάλα δικαιώματα σε καλλιέργειες όπως η σταφίδα και οι ελιές αλλά και θετικές για παραγωγούς με λίγα ή και καθόλου δικαιώματα.
Ο κ. Αλευράς είπε ότι ο αγροτικός πληθυσμός πρέπει να ενημερωθεί και να προβάλει τις θέσεις του στη διαβούλευση που θα γίνει όσον αφορά το μοντέλο της ΚΑΠ που θα εφαρμοστεί σε εθνικό επίπεδο. Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η νέα ΚΑΠ κατευθύνει το 30% των επιδοτήσεων σε φιλικές προς το περιβάλλον καλλιέργειες και ότι για πρώτη φορά το 2% των κονδυλίων θα είναι αποκλειστικά για τους νέους αγρότες.
Στ.Μ.