Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 22:24

«Ως εδώ με τα χαράτσια σας» λέει η ΠΑΣΥ στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας

«Ως εδώ με τα χαράτσια σας» λέει η ΠΑΣΥ στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Να μην πληρώσει κανένας στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του, καλεί τους αγρότες η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), που στηρίζεται από το ΚΚΕ. «Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να τιμωρήσουν όποιον δεν πληρώσει, γιατί θα μας βρουν μπροστά τους ακόμα πιο δυναμικά», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΠΑΣΥ.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «καταδικάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, που μας επέβαλε νέο άδικο χαράτσι, σχετικά με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για την ενιαία ενίσχυση. Μάλιστα, έχουν τόσο θράσος, που μας ανακοινώνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, πως τα λεφτά θα πάνε για να καλύψουν τις τρύπες που οι ίδιοι δημιούργησαν στην Ένωση. Ως εδώ με την φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης, του Μαύρου Μετώπου και των κάθε λογής υποστηριχτών αυτής της πολιτικής, όπως είναι και το Δ.Σ. της Ένωσης. Λέμε όχι στο χαράτσι και καλούμε τους συνάδελφους αγρότες του Νομού μας, ακόμα και αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσουν, να μην το κάνουν».
Επίσης, η ΠΑΣΥ σημειώνει ότι «είχαμε προειδοποιήσει χρόνια τώρα για τις συνέπειες από την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και συνολικότερα της Ε.Ε. και όσων τη στηρίζουν και καλλιεργούν αυταπάτες περί φιλολαϊκής πολιτικής μέσα από αυτή. Σας καλούμε να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα για τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να οργανώσουμε τον αγώνα, με τέτοιο προσανατολισμό, πολεμώντας τους πραγματικούς ενόχους. Ο αγώνας μας χρειάζεται να στρέφεται συνολικά κατά της πολιτικής που φέρνει κάθε μέρα περισσότερα βάσανα και δυστυχία στη ζωή μας και να βάζει στόχο την ανατροπή της, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και παραγωγικούς συνεταιρισμούς της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο αγώνας μας θα έχει αποτελέσματα όσο θα συντονιζόμαστε με τον αγώνα των εργατοϋπαλλήλων, των μικροεπαγγελματιών, της νεολαίας, όσο δυναμώνει η κοινή δράση αφού κοινός είναι ο αντίπαλος».
Ορισμένα από τα αιτήματα της ΠΑΣΥ είναι: Απαγόρευση με νόμο κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ, με διαγραφή χρεών από τους τόκους και πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση. Πολιτική μείωσης του κόστους για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής και απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΠΟΕ. Κάλυψη των ελλειμμάτων και χρηματοδότηση του ΟΓΑ κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον ασφαλισμένο. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατώτατη σύνταξη στα 1.120 ευρώ. ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους, κάλυψη ελλειμμάτων του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.