Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012 15:48

Μεγάλη κομπίνα για την επιστροφή ΦΠΑ με στρατηγείο στην Τριφυλία!

Μεγάλη κομπίνα για την επιστροφή ΦΠΑ με στρατηγείο στην Τριφυλία!

ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ 
ΑΠΟ ΝΕΚΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΟ!

Τα Φιλιατρά φέρονται ότι αποτελούσαν το… στρατηγείο της Πελοποννήσου για τη διακίνηση πλαστών και εικονικών τιμολογίων αγροτών για την επιστροφή ΦΠΑ. Διαπιστώθηκε, μάλιστα, ακόμη και η υποβολή αίτησης επιστροφής ΦΠΑ από αγρότη, δύο μήνες μετά από το θάνατό του!

Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία παρουσιάζει ο Κώστας Χατζίδης στο Pheme.gr, που δικαιολογημένα μιλάει για… ανάσταση νεκρών!
Έρευνα που διενέργησε το ΣΔΟΕ έφερε στην επιφάνεια κύκλωμα χονδρεμπόρων, το οποίο μέσα από ένα δίκτυο μεσαζόντων διακινούσε πλαστά και εικονικά τιμολόγια, υπεξαιρώντας δεκάδες εκατομμύρια από τα κρατικά ταμεία.
Το κύκλωμα που εμπνεύστηκε το σχέδιο είχε τη βάση του στην Αθήνα, ενώ το στρατηγείο της Πελοποννήσου ήταν στον Τριφυλιακό κάμπο, σημειώνεται στο ρεπορτάζ. Από εκεί τα τιμολόγια μοιράζονταν στους αγρότες της Μεσσηνίας, της Λακωνίας, της Αργολίδας και της Κορινθίας, οι οποίοι είδαν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να βγάλουν χωρίς κόπο και ιδρώτα ένα έξτρα εισόδημα, το οποίο ετησίως ανέρχονταν σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ήταν τόσο μεγάλα τα κέρδη που πολλοί αγρότες μπήκαν στον πειρασμό να "βαπτίσουν" αγρότες, ακόμη και τους αλλοδαπούς εποχικούς εργάτες που δούλευαν στα χωράφια τους, εισπράττοντας επιπλέον κέρδη. Εντοπίστηκε δε και δικαιούχος που υπέβαλε αίτηση επιστροφής ΦΠΑ δύο μήνες μετά το θάνατό του! 
Καθώς το χρήμα έρεε άφθονο, πολύ γρήγορα οι δεσμίδες των πλαστών τιμολογίων είχαν γίνει η βασική νομισματική μονάδα, η οποία καθόριζε όλες τις συναλλαγές του κυκλώματος, υποκαθιστώντας ακόμη και τα χαρτονομίσματα του ευρώ.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι γινόντουσαν ακόμη και προεξοφλήσεις τιμολογίων "τοις μετρητοίς", και μάλιστα ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, ακόμη και 25.000 ευρώ.
Αλλοδαποί που εργάζονταν στα χωράφια, αντί αμοιβής ελάμβαναν τιμολόγια, τα οποία θα εισέπρατταν και αυτοί με τη σειρά τους
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των εισαγγελέων για τις δικές τους ενέργειες.