Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 17:34

Διαμαρτύρονται Νίκας και Αναστασόπουλος για το "μοίρασμα" των έργων

Διαμαρτύρονται Νίκας και Αναστασόπουλος για το "μοίρασμα" των έργων

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 
Παραπονούμενοι έμειναν οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, Παναγιώτης Νίκας και Στάθης Αναστασόπουλος αντίστοιχα, από την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη έργων τους στο τομεακό πρόγραμμα που είναι γνωστό με την παλιά του ονομασία, ΟΠΑΑΧ (Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου).
Ο μεν δήμαρχος Καλαμάτας υπαινίχθηκε χθες ότι τα έργα του Δήμου του κόπηκαν για πολιτικούς λόγους και ανακοίνωσε ότι σήμερα θα επισκεφθεί στην Αθήνα τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους γραμματείς του υπουργείου, προκειμένου να αιτιολογήσουν γιατί δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα τα 13 έργα για τα οποία ο Δήμος Καλαμάτας έχει καταθέσει ολοκληρωμένες μελέτες.

Ο δε δήμαρχος Μεσσήνης απέστειλε επιστολή στον υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, τον αρμόδιο ειδικό γραμματέα Ευάγγελο Διβάρη, τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Κανελλόπουλο, τους οποίους καλεί να αξιολογήσουν θετικά τους φακέλους των έργων που δεν εντάχθηκαν ακόμη στο πρόγραμμα, «επειδή είμαστε κατεξοχήν αγροτικός Δήμος, αποτελούμενος από 114 χωριά και οι ανάγκες είναι πολλές για την υποστήριξη του αγροτικού πληθυσμού αλλά και τη βελτίωση της επισκεψιμότητας στην Περιφέρειά μας».
Ο Παναγιώτης Νίκας έκανε χθες δηλώσεις σε υψηλούς τόνους, τονίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο πλέον πυρόπληκτος και θα έπρεπε να έχει άλλη αντιμετώπιση, δεδομένου ότι τα έργα που εντάχθηκαν σε αυτή τη φάση εστιάζουν στην αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του 2007. «Σε καμία άλλη περιοχή της Πελοποννήσου δεν πέρασε η φωτιά μέσα από τα χωριά, όπως έγινε στο Δήμο Καλαμάτας», τόνισε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Κάηκαν σπίτια, κάηκαν στάβλοι, γκρεμίστηκαν δρόμοι και παρ’ όλα αυτά ο κατακαμένος Δήμος Καλαμάτας είναι εκτός. Γιατί; Δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε τα ευρωπαϊκά χρήματα. Δεν μπορούν να μας αγνοούν κάποιοι και δεν θα αφήσουμε να μας αγνοούν».
Επιπλέον ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει πρόβλημα στις απορροφήσεις των ευρωπαϊκών κονδυλίων επειδή εντάσσονται έργα στα διάφορα προγράμματα με πολιτικά κριτήρια και όχι με αντικειμενικά, όπως τόνισε ότι συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Στ.Μ.