Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 09:55

Να μείνει οπωσδήποτε ένα ταμείο της ΔΕΥΑΚ στην Αγορά, ζητούν οι επαγγελματίες

Να μείνει οπωσδήποτε ένα ταμείο της ΔΕΥΑΚ στην Αγορά, ζητούν οι επαγγελματίες

ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ 
Η μετακόμιση της ΔΕΥΑΚ, από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα, απέναντι από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στο νέο Δημαρχείο, θα προκαλέσει την αισθητή μείωση των καταναλωτών στην Αγορά και γι’ αυτό το λόγο πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει στην περιοχή ένα ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Αυτό είναι ένα από τα αιτήματα που παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών της Κεντρικής Αγοράς, Ηλίας Αλεξέας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, την περασμένη εβδομάδα, όταν το Επιμελητήριο κάλεσε στη συνεδρίασή του τη διοίκηση της Αγοράς προκειμένου να συζητήσουν για το πως μπορούν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους προς όφελος των επαγγελματιών, των καταναλωτών και της τοπικής οικονομίας…

Ο Ηλίας Αλεξέας τόνισε ότι η λειτουργία της ΔΕΥΑΚ απέναντι από την Αγορά συμβάλλει σημαντικά ώστε τα καταστήματα της ΚΑΚ να έχουν μια κίνηση τις ημέρες που δεν γίνεται λαϊκή. Σημείωσε λοιπόν ότι η διατήρηση της κίνησης αυτής δεν θα είναι εφικτή εάν αποχωρήσει εντελώς η ΔΕΥΑΚ από την περιοχή.

Επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών ζήτησε μείωση ενοικίων ή τουλάχιστον να θεσπιστούν κάποια ευνοϊκά μέτρα για όσους είναι συνεπείς απέναντι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την εταιρία. Επάνω σε αυτό το αίτημα ο πρόεδρος της Αγοράς, Γιάννης Μπάκας, τόνισε ότι εδώ και δέκα χρόνια τα ενοίκια παραμένουν σταθερά, δεν έχει γίνει η αύξηση που προβλέπουν τα συμφωνητικά, ενώ σημείωσε ότι τα καταστήματα νοικιάζονται με διαγωνισμό σε όποιον προσφέρει την υψηλότερη τιμή και θα μπορούσε να μπει ακόμη και θέμα υγιούς ανταγωνισμού εάν αποφασιζόταν μείωση ενοικίων.

Άλλο ζήτημα που έθεσε ο κ. Αλεξέας ήταν αυτό της στάθμευσης και ειδικότερα τόνισε ότι θα πρέπει η εταιρία να φροντίσει ώστε οι καταναλωτές να βρίσουν θέση να σταθμεύσουν και μάλιστα δωρεάν όπως ανέφερε ότι έχουν φροντίσει οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην πόλη.

Τέλος, ο Ηλίας Αλεξέας ζήτησε τη στήριξη του Επιμελητηρίου σε ό,τι αφορά το ζήτημα του παρεμπορίου και ειδικότερα σημείωσε ότι γίνεται παρεμπόριο αγροτικών προϊόντων, λέγοντας συγκεκριμένα ότι υπάρχουν πάγκοι αυτή την περίοδο που πωλούν τομάτες Αλαγονίας, όταν στην Αλαγονία οι τομάτες βγαίνουν τον Αύγουστο και όχι την Άνοιξη…
Στ.Μ.