Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 11:01

Συναδελφική ατμόσφαιρα, πολλά δώρα, προτροπές για στήριξη των επαγγελματιών

Συναδελφική ατμόσφαιρα, πολλά δώρα, προτροπές για στήριξη των επαγγελματιών

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΒΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση ήταν το θέμα στο οποίο αναφέρθηκαν οι περισσότεροι από όσους κλήθηκαν να απευθύνουν χαιρετισμό χθες το βράδυ, στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Galaxy”. Επαινετικά λόγια ακούστηκαν για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο αλλά και γενικότερα πολλοί από τους ομιλητές τόνισαν ότι στις εκλογές τουλάχιστον ο επαγγελματικός κόσμος θα πρέπει να στηρίξει υποψήφιους από τον επαγγελματικό και επιχειρηματικό χώρο, γιατί αυτοί ζουν τα προβλήματα της οικονομίας και γνωρίζουν πως μπορούν να αντιμετωπιστούν. Υπήρχαν όμως και ομιλητές που έκαναν και προεκλογικές κομματικές αναφορές, όπως οι πολιτευτές της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι οποίοι ουσιαστικά στράφηκαν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφοντάς της ως κυβέρνηση που εφαρμόζει φορομπηχτικές πολιτικές και κρατισμό…

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλόπουλος, στο χαιρετισμό του μετά την κοπή της πίτας αναφέρθηκε στη δράση της Ομοσπονδίας το 2018, η οποία σημείωσε ότι ήταν πλούσια και σημαντική και είχε ως σκοπό τη στήριξη των συμφερόντων των μελών των σωματείων της Ομοσπονδίας, σε ένα πλαίσιο στήριξης του γενικότερου συμφέροντος της κοινωνίας και της οικονομίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πραγματοποιήθηκαν προγράμματα επιμόρφωσης εργαζομένων, ημερίδες, εκδόθηκαν ψηφίσματα, υπήρχαν συμμετοχές σε συνελεύσεις, συνέδρια, κινητοποιήσεις κ.ά.

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε επίσης ότι σύμφωνα με τους δείκτες της οικονομίας φαίνεται πως υπάρχει μια τάση βελτίωσης της κατάστασης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι πραγματική βελτίωση θα σημειωθεί εφόσον αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα, όπως τα κόκκινα δάνεια, η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, η δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των συντελεστών της οικονομίας, η υλοποίηση νέων επενδύσεων. Ακόμη όμως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει και ο ίδιος ο επαγγελματικός κόσμος, να εμπιστευτεί έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες, να καινοτομήσει.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα και Γιάννης Μπάκας, οι πρόεδροι του Διοκλή και της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Φάβας και Νίκος Μπασακίδης αντίστοιχα, οι αντιπρόεδροι του Επιμελητηρίου Παύλος Κρανιώτης και Γιώργος Γκούμας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λίλιαν Ψηλάκη, ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Μπαζίγος.

Η Ομοσπονδία πρόσφερε 17 δώρα στους τυχερούς της χρονιάς, οι οποίοι αναδείχτηκαν με κλήρο. Τα δώρα πρόσφεραν Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας και επαγγελματίες μέλη των Σωματείων.

Στ.Μ.