Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 20:34

Συνάντηση με το δήμαρχο και τις αρχές ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης για τα προβλήματα του κλάδου

Συνάντηση με το δήμαρχο και τις αρχές ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης για τα προβλήματα του κλάδου

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 
Η κατάσταση για τις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής είναι δραματική και όσο παρατείνεται το lockdown γίνεται χειρότερη, επαναλαμβάνει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας. Ανακοινώνει ότι θα ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο και τις τοπικές αρχές, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα του κλάδου. Ο Σύλλογος αναφέρεται και στο Καλαματιανό Καρναβάλι, που λόγω της υγειονομικής κατάστασης γίνεται διαδικτυακά. Συγχαίρει τους διοργανωτές, σημειώνει όμως ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν οι επαγγελματίες να στηρίξουν οικονομικά τη διοργάνωση…

Ειδικότερα ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας ανακοίνωσε: “O Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας στα πλαίσια των εργασιών του για ενημέρωση και επικοινωνία με τα μέλη του, χθες το απόγευμα πραγματοποίησε συνάντηση παρουσία μελών του ΔΣ αλλά και ιδρυτικών μελών. Στα πλαίσια της συναντήσεως αυτής έγινε ένας μίνι απολογισμός του Συλλόγου για τον πρώτο μήνα λειτουργίας και καταγράφηκαν προβλήματα και θέσεις για το αύριο του κλάδου. 

Η παρουσία έγινε σεβόμενη όλους τους υγειονομικούς κανόνες σε φιλικό και συνεργατικό κλίμα.  Όλοι ανεξαιρέτως υποστήριξαν πως επιθυμούν το άνοιγμα των καταστημάτων τους και κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για την παράταση του Lockdown. Ζητήθηκε επίμονα στήριξη από το Κράτος αλλά και τους τοπικούς φορείς. Το μήνυμα ήταν ένα «Η κατάσταση στην εστίαση είναι δραματική και όσο παραμένουν κλειστά τα καταστήματα μας θα γίνεται χειρότερη». Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με το Δήμαρχο για να εκθέσουμε τα προβλήματα του κλάδου. Τονίστηκε ότι ο κλάδος μας απασχολεί το ¼ του εργατικού δυναμικού στην πόλη και χρειάζεται στήριξη.  Αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση και με τις υπόλοιπες αρχές που συναλλάσσονται με τον κλάδο όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Υγειονομικό, Εφορία, Επιθεώρηση Εργασίας. 

Τέλος αναφερόμενοι στο Διαδικτυακό καρναβάλι που πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας ο Σύλλογος μας πιστεύει ότι το καρναβάλι συμβάλλει στην αύξηση του Τουρισμού και προβάλει την πόλη όταν υπάρχει κανονικότητα. Το καρναβάλι είναι γέλιο, χαρά, τραγούδι, διασκέδαση και αυτή την περίοδο ο κλάδος μας δεν μπορεί να συμμετέχει και να βιώσει αντίστοιχα συναισθήματα. Μας βρίσκει συναισθηματικά ταλαιπωρημένους, εξαντλημένους ψυχολογικά και δίχως διάθεση παρακολούθησης αυτών των συναισθημάτων σε άλλους χώρους όπως η τηλεόραση και το διαδίκτυο. 

Διασκέδαση, Επικοινωνία, πραγματική επαφή δεν προσφέρεται με το διαδίκτυο και την τηλεόραση.  Καλή η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου αλλά προτιμάμε την καθημερινότητα που μπορεί να προσφέρει ένας καφές με το φίλο, το συνάδελφο, την παρέα σε ένα απλό μικρό καφέ. Ο κλάδος μας στήριξε όλα τα προηγούμενα χρόνια το καρναβάλι με μεγάλα χρηματικά ποσά από τις επιχειρήσεις του. Φέτος όμως δεν θα μπορέσουμε να συμβάλουμε και λυπούμαστε γι’ αυτό. Επιφυλασσόμαστε όμως για του χρόνου και υποσχόμαστε αν οι συνθήκες το επιτρέψουν να βοηθήσουμε ψυχικά και οικονομικά στην διοργάνωση του καλύτερου καρναβαλιού όλων των εποχών. 

Ο Σύλλογος μας συνεχίζει τις εγγραφές νέων μελών και ετοιμάζει ηλεκτρονική εγγραφή για να διευκολύνει τα μέλη του

Διευκρίνηση: Ο Σύλλογος μας συμφωνεί με την διεξαγωγή του φετινού διαδικτυακού καρναβαλιού. Η προσπάθεια του Δήμου να στήσει ένα εντελώς διαφορετικό καρναβάλι μας βρίσκει σύμφωνους. Γνωρίζουμε ότι οι εκδηλώσεις γίνονται κατά πρώτο λόγο για τα παιδιά! Το καρναβάλι ακόμα και έτσι θα είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσουν και να διασκεδάσουν τα παιδιά της πόλης μας μεταξύ τους! Εμείς συγχαίρουμε όσους εθελοντικά προσπαθούν για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Γνωρίζουμε άλλωστε από πρώτο χέρι ότι ο κόσμος έχει την ανάγκη για χαμόγελο και διασκέδαση καθημερινά. Οικονομικά όμως δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε”.