Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 17:24

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Θα στηρίξω δυνατά κάθε διάθεση συνεργασίας

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Θα στηρίξω δυνατά κάθε διάθεση συνεργασίας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δήλωσε ότι του προκάλεσαν οι επισκέψεις του στην Καλαμάτα και οι επαφές του με εκπροσώπους τοπικών φορέων και θεσμών, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Yasunori Nakayama, κατά την συνάντησή του με επιχειρηματίες της Μεσσηνίας, το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ο Ιάπωνας Πρέσβης δήλωσε πως η διαπίστωσή του είναι ότι “υπάρχει μεγάλο περιθώριο συνεργασίας και δυνατότητα συνεργασιών. Θα βάλω τα δυνατά μου να στηρίξω τις εξελίξεις για την προώθηση συνεργασιών”...

Τον Ιάπωνα Πρέσβη καλωσόρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο οποίος του πρόσφερε και αναμνηστικά δώρα. Τον υποδέχτηκε ακόμη ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, ο οποίος πρότεινε στον Πρέσβη να επισκεφθεί τη Μεσσηνία. Στο Επιμελητήριο πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Ιάπωνα Πρέσβη και με τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου, καθώς και άλλους επιχειρηματίες από συγκεκριμένους κλάδους. 

Σε δηλώσεις που έκανε ο Πρέσβης Yasunori Nakayama σημείωσε ότι στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει επισκεφθεί δύο φορές την Πελοπόννησο και είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Καλαμάτα. Ευχαρίστησε τον Περικλή Μαντά για τις συναντήσεις που διοργάνωσε με τον δήμαρχο Καλαμάτας και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ενώ δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κατά την επίσκεψή του σε μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου ενημερώθηκε ότι η συγκεκριμένη μονάδα έχει έναν μεγάλο πελάτη από τη χώρα του, την Ιαπωνία. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, ανέφερε ότι είναι χαρά και τιμή για το Επιμελητήριο να υποδέχεται τον Πρέσβη της τόσο σημαντικής χώρας της Ιαπωνίας. Τόνισε ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου επιθυμεί την ενισχυση των σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες σημείωσε ότι έχουν πολλά κοινά στοιχεία, κυρίως όμως ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη Μεσσηνία να έχει σχέσεις στον τομέα του εμπορίου και του τουρισμού με μια τόσο μεγάλη αγορά. Για το λόγο αυτό, ανέφερε ο κ. Ξυγκώρος, στη συνάντηση εργασίας με τον Ιάπωνα Πρέσβη προσκλήθηκαν επιχειρηματίες  κυρίως από τους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, του αγροτουρισμού και της πληροφορικής.

Τον Ιάπωνα Πρέσβη καλωσόρισε και ο βουλευτής Περικλής Μαντάς. 

Στ.Μ.