Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 19:45

Επιμελητήριο: Η ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Επιμελητήριο: Η ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τα συγχαρητήριά του δίνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στον δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλους όσους συνέβαλαν για την επιλογή της Καλαμάτας μεταξύ των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης. Τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει να αξιοποιηθεί για τη βιώσιμη ανάπτυξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής…

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα: “Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας χαιρετίζει την ένταξη του Δήμου Καλαμάτας στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις μέχρι το 2030» και συγχαίρει τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά όλα τα στελέχη του Δήμου, τους φορείς και τους πολίτες που εργάστηκαν για αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα. 

Μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι ευκαιρία για το Δήμο Καλαμάτας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, να μετατραπεί σε κοιτίδα καινοτομίας και πρωτοπορίας, με παρεμβάσεις και επενδύσεις μεγάλης και μικρής κλίμακας που θα αναβαθμίσουν τη ποιότητα ζωής, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες, την οικονομία του τόπου μας και το περιβάλλον.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις μελλοντικές γενιές, θα πρέπει να εφαρμόσουμε πρακτικές που θα κάνουν τις πόλεις μας πιο ανθρώπινες και ασφαλείς, πιο ανθεκτικές και βιώσιμες, απέναντι στους κινδύνους της κλιματικής κρίσης.

Και προς τούτο επιβάλλεται να βοηθήσουμε και να κατευθύνουμε και την μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να εφαρμόσει νέα επιχειρηματικά και ενεργειακά μοντέλα, με στόχευση στην εξοικονόμηση ενέργειας και την κυκλική οικονομία, εξασφαλίζοντας παράλληλα την βιώσιμη ανάπτυξή της και τη συντήρηση των θέσεων εργασίας. Μόνο με την ενεργή συμμετοχή της θα επιτευχθούν οι προσδοκώμενες βελτιώσεις στην καθημερινότητα μας και θα θωρακιστεί ο τόπος μας στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής”.